Αγρότες: Αδιέξοδο ή ανακωχή; Η ομίχλη διαλύεται, αφήνοντας ανοιχτά μέτωπα

Έτοιμοι να φύγουν είναι οι αγρότες και τα τρακτέρ που βρίσκονται από χθες στην Πλατεία Συντάγματος για να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο.

Ωστόσο όπως ανέφεραν μιλώντας στο Agrocapital, αυτό δεν σημαίνει το τέλος του αγώνα τους. «Ζητάμε να μας πληρώσουν τα χρήματα που μας οφείλουν από τις επιδοτήσεις του 2023, σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρουν μπροστά τους σε λίγους μήνες στην κάλπη» ανέφερε ο εκπρόσωπος των αγροτών, Θήβας Ηλίας Χατζηδούρος.

Προειδοποιεί παράλληλα ότι δεν αρκεί μόνο αυτό. «Θα πρέπει να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά μας, αλλιώς θα τα πούμε στην κάλπη. Εμείς θα αντέξουμε, θα χρεωθούμε αλλά θα αντέξουμε, όμως αυτοί θα πάθουν μεγάλη πανωλεθρία στην κάλπη».

Συγκινητική η στήριξη από τον κόσμο

Κατά την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, αγρότες μιλώντας στο Agrocapital εξέφρασαν την έκπληξή τους για τη στήριξη που έλαβαν από τον κόσμο.

«Έβγαιναν στα μπαλκόνια άτομα που εργάζονται σε εταιρείες επί της Εθνικής Οδού και μας χειροκροτούσαν. Όλος ο κόσμος είναι μαζί μας» σημείωσαν.

Επίσης, όταν βρισκόντουσαν στην πλατεία Συντάγματος για το συλλαλητήριο απλοί πολίτες τους προσέγγιζαν και τους πρόσφεραν καφέδες, τυρόπιτες, κουλούρια Θεσσαλονίκης, δείχνοντάς τους ότι στηρίζουν το δίκαιο αγώνα τους.

Μιλώντας στο Agrocapital γυναίκα αγρότης η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί έκανε λόγο για «μεγάλη αποδοχή του κόσμου. Έκλαιγαν και αγκάλιαζαν τις ρόδες από τα τρακτέρ. Μας έφερναν γλυκά και φαγητά» και συμπλήρωσε «μας ζητάνε να μη φύγουμε και είμαστε δίπλα σας».

Ενδιαφέρον προκαλεί πάντως αυτό που είπε η ίδια, ότι άτομο προερχόμενο από τη Βουλή τους είπε να μην αποχωρήσουν από το Σύνταγμα διότι αν το κάνουν θα τα χάσουν όλα…

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις