Πολωνία: Είτε θα συμφωνήσει η Ουκρανία είτε θα υπάρξουν και άλλοι περιορισμοί

Ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας της Πολωνίας Michal Kolodziejczak δεν απέκλεισε περαιτέρω περιορισμούς στις ουκρανικές εισαγωγές. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο Polsat News.

Ο ίδιος ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μονομερούς εμπάργκο στις εισαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων από την Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Kolodziejczak, μια τέτοια επιλογή δεν θα αποκλειόταν ελλείψει συνεργασίας από την ουκρανική πλευρά.

"Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ουκρανίας. Είτε θα καταλήξετε σε συμφωνία με την Πολωνία, είτε θα αναγκαστούμε να επιβάλουμε περαιτέρω περιορισμούς στις εισαγωγές ουκρανικών προϊόντων", δήλωσε ο Kolodziejczak.

Επί του παρόντος, η Πολωνία δεν μπορεί να εισάγει σιτάρι, καλαμπόκι, ηλίανθο και ελαιοκράμβη.

Ο Kolodziejczak δήλωσε ότι ο υπουργός Czeslaw Sekerski θα έχει συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του Mykola Solsky την Τετάρτη.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις με τους διαμαρτυρόμενους αγρότες θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

Ο Kolodziejczak δήλωσε επίσης ότι δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι αναφορές ότι τα ουκρανικά σιτηρά παραμένουν στην Πολωνία παρά το εμπάργκο, αλλά την ίδια στιγμή, τα ουκρανικά προϊόντα αντικαθιστούν τα πολωνικά στην αγορά της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις