Κάλεσμα ΠΣΕ ΟΓΑ στην πανελλαδική απεργία

24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024

Ή ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Ή ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

 ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ

-Άμεσες προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων, πλήρων εργασιακών δικαιωμάτων, και αναβάθμιση όλων των αναγκαίων υποδομών σε ΟΠΕΚΑ, ΕΦΚΑ και λοιπές κοινωνικές υπηρεσίες.

-Αύξηση της χρηματοδότησης σε όλες τις κοινωνικές παροχές για τον λαό και όχι λεφτά για στρατιωτικές δαπάνες και συμμετοχή σε αποστολές.

-Λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από την καταλήστευσή του - Να σταματήσει η ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων.

-Μειώσεις των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα - Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής καθώς και του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους - Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.

-Προστασία της πρώτης κατοικίας από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς - Διατίμηση και έλεγχος στις αυξήσεις των ενοικίων.

-Σύγχρονη και ολοκληρωμένη Ενιαία Στεγαστική Πολιτική.

-Αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου με υποδομές, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση για δωρεάν σπουδές - Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ και την τεχνική εκπαίδευση.

-Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας - Επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας στο Δημόσιο.

-Να καταργηθεί το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης, να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η προϋπηρεσία της διετίας 2016-'17, να αυξηθεί και να διευρυνθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

-Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους - Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Δημόσιο και μετατροπή όλων των συμβάσεων ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ.

-Μονιμοποίηση και ένταξη των συμβασιούχων που υπηρετούν στα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων στο έμψυχο δυναμικό του ΟΠΕΚΑ.

-Κατάρτιση Ενιαίων Κανονισμών σε ΟΠΕΚΑ και ΕΦΚΑ, που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των επιδοματούχων.

-Άμεση άρση του αποκλεισμού των υπηρετούντων σε ΕΦΚΑ και ΟΠΕΚΑ από τους Κύκλους του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας - Τέλος στην ομηρία σε ακραία υποστελεχωμένους οργανισμούς-σύγχρονα κάτεργα.

-Άμεση εφαρμογή του Υπαλληλικού Κώδικα - Έκδοση προκήρυξης για την κάλυψη οποιασδήποτε κενούμενης θέσης ευθύνης στο Δημόσιο, με διασφάλιση της ορθής και αξιοκρατικής εφαρμογής του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου - Να δοθεί τέλος στην αναξιοκρατία και την ευνοιοκρατία στο Δημόσιο.

-Πραγματικές παρεμβάσεις προνοιακής πολιτικής για τη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού και της περαιτέρω φτωχοποίησης.

-Έξω τα «golden boys» από τον ΕΦΚΑ - Διαχείριση και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Φορέα από τον ίδιο με πλήρη διαφάνεια και συμμετοχή των ασφαλισμένων και όχι από ανώνυμη εταιρία.

-Να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών, να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι - Να ανατραπεί το σάπιο σύστημα των ιδιωτικοποιήσεων κοινωνικών αγαθών / υπηρεσιών & των εγκληματικών συνεπειών τους.

-Όχι στο χτύπημα των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών - Καμιά δίωξη στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους - Κατάργηση των νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, που δημιουργούν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα.

-Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και αξιοπρεπείς συντάξεις σε όλους στα 30 χρόνια εργασίας ή στα 58 έτη ηλικίας (55 για τις γυναίκες) - Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων.

-Καμιά εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του κεφαλαίου, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. - Να σταματήσει η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού - Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

ΑΘΗΝΑ: ΧΑΥΤΕΙΑ, 11 π.μ.

Προσυγκέντρωση ΠΣΕ ΟΓΑ: στοά Πατησίων 30, 10:45 π.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ, 10:30 π.μ.

Το Δ.Σ. του ΠΣΕ ΟΓΑ

 

(ΟΠΕΚΑ - ΕΦΚΑ)

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις