CIC: Θετικές προβλέψεις για την παγκόσμια παραγωγή σιτηρών

Το Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών (ICC) αναθεώρησε προς τα πάνω κατά 3 εκατομμύρια τόνους την προηγούμενη πρόβλεψή του για την παγκόσμια παραγωγή σιτηρών για την τρέχουσα εκστρατεία 2023/24, η οποία τώρα ανέρχεται σε 2.310 εκατομμύρια τόνους.

Επιβεβαιώνει, λοιπόν, έναν όγκο ρεκόρ για την κάλυψη της κατανάλωσης που θα φτάσει επίσης στο ιστορικό επίπεδο των 2.317 εκατομμυρίων τόνων. Δεδομένου ότι η ζήτηση θα είναι υψηλότερη από την παραγωγή, το τελικό απόθεμα της εκστρατείας θα μειωθεί για έβδομη συνεχόμενη καμπάνια.

Τόσο η ανοδική αναθεώρηση της παραγωγής όσο και της κατανάλωσης σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα οφείλεται στο καλαμπόκι , αφού τα μεγέθη που αντιστοιχούν στο σιτάρι παραμένουν πιο σταθερά.

Ενόψει της εκστρατείας 2024/25, το CIC έχει αρχίσει να παρέχει ορισμένα δεδομένα. Όσον αφορά το σιτάρι, επισημαίνει ελαφρώς υψηλότερη παραγωγή σε σχέση με το 2023/24 λόγω βελτιωμένων αποδόσεων, γεγονός που θα αντισταθμίσει την αναμενόμενη μείωση της έκτασης που αφιερώνεται στη συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Όσον αφορά το καλαμπόκι, αναμένεται αύξηση της καλλιεργούμενης έκτασης , ενώ αυτή του κριθαριού θα είναι παρόμοια με αυτή της τρέχουσας εκστρατείας, αν και χαμηλότερη από το μέσο όρο. διαδοχική εκστρατεία.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις