Συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες οι Ισπανοί αγρότες

Μια ημέρα μετά τη μεγάλη διαδήλωση που διοργάνωσαν οι επαγγελματικές αγροτικές οργανώσεις (OPA) στη Μαδρίτη, οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν σε ορισμένες περιοχές της Ισπανίας. Στην Κόρδοβα, τη Χιρόνα, τη Λέιδα και την Παμπλόνα, αγρότες και κτηνοτρόφοι βγήκαν και πάλι στους δρόμους για να εκφράσουν τα αιτήματα και τις αλλαγές που ζητούν από τις 6 Φεβρουαρίου.

Στην Κόρδοβα, χιλιάδες αγρότες (σύμφωνα με τις αγροτικές οργανώσεις) έχουν αποκλείσει τον αυτοκινητόδρομο A-45 Κόρδοβα-Μάλαγα στο ύψος της Λουτσένα και την πρόσβαση στην πόλη μέσω του αυτοκινητόδρομου A-318, σύμφωνα με την κυβερνητική υποδιοίκηση στην Κόρδοβα.

Πηγές της Asaja ενημέρωσαν την EFE ότι περίπου 5.000 άτομα και 2.000 τρακτέρ και οχήματα εκτός δρόμου έχουν συγκεντρωθεί στη διαδήλωση.

Η κινητοποίηση, την οποία κάλεσαν η Asaja, η UPA, η COAG και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, ξεκίνησε την Τρίτη με πολλές πορείες τρακτέρ από διάφορα μέρη της επαρχίας για να συναντηθούν στη Λουτσένα και να κόψουν τον αυτοκινητόδρομο με τα πόδια, χωρίς, προς το παρόν, να έχουν σημειωθεί επεισόδια.

Στην Καταλονία, οι αγρότες συνεχίζουν επίσης τον αγώνα τους με τις διοικήσεις και κινητοποιήθηκαν και πάλι την Τρίτη, αποκλείοντας δρόμους όπως ο AP-7, ο κύριος δρόμος που τους συνδέει με τη Γαλλία, και οι A-2 και AP-2 στη Lleida, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι διαμαρτυρίες ήταν ιδιαίτερα σημαντικές στη Χιρόνα, όπου από τα μεσάνυχτα οι παραγωγοί μπλόκαραν τη σύνδεση με τη Γαλλία, στο Pontós, και πέταξαν ακόμη και φορτηγά με μαροκινά φρούτα στο δρόμο.

Στη Lleida, οι αγρότες έχουν επίσης αποκλείσει την A-2 σε διάφορα σημεία από νωρίς το πρωί: Soses, Vilagrassa, Tàrrega και Almacelles, καθώς και την AP-2 στην Aitona.

Οργανωμένοι από το συνδικάτο Unió de Pagesos, οι αγρότες σκοπεύουν να διατηρήσουν τον αποκλεισμό του δρόμου στη Girona μέχρι αύριο και τις υπόλοιπες διαμαρτυρίες στη Lleida μέχρι την Πέμπτη.

Τα τρακτέρ επέστρεψαν επίσης στο κέντρο της Παμπλόνα την Τρίτη, καταλαμβάνοντας μέρος της Plaza Merindades και της Avenida Baja Navarra.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τη δημοτική αστυνομία της Παμπλόνα να δημιουργήσει ένα σύστημα εκτροπής της κυκλοφορίας, αποκόπτοντας την Avenida Baja Navarra μεταξύ του Σεμιναρίου και της Plaza Príncipe de Viana, και να συστήσει να αποφεύγεται η χρήση οχημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ναβάρρας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις