Απάτη ΦΠΑ 220 εκατομμυρίων ευρώ σε εξαγωγές αλκοόλ

Πέντε άτομα συνελήφθησαν στις 23 Φεβρουαρίου κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) στο Μιλάνο, ύποπτα για απάτη ΦΠΑ ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσε εξαγωγές αλκοόλ σε πολλά κράτη μέλη.

Η έρευνα αποκάλυψε μια εξαιρετικά εξειδικευμένη εγκληματική οργάνωση που φέρεται να χρησιμοποιούσε πλαστά τιμολόγια για να αποφύγει την πληρωμή φόρων για μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών.

Η οργάνωση δημιούργησε κύκλο εργασιών άνω των 850 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ 2015 και 2021, με αποτέλεσμα φοροδιαφυγή και παράνομα κέρδη 220 εκατομμυρίων ευρώ.

Τρία από τα ύποπτα, θεωρούμενοι αρχηγοί της οργάνωσης, έχουν προφυλακιστεί, ενώ οι άλλοι δύο τελούν υπό κατ' οίκον περιορισμό.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και τα υπό διερεύνηση αδικήματα περιλαμβάνουν διασυνοριακή εγκληματική ένωση, απάτη ΦΠΑ, πλαστογραφία εμπορικών πράξεων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι η ανεξάρτητη εισαγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων κατά των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις