Λαϊκές Αγορές: Αίτημα για Παράταση Προθεσμίας Παραγγελίας POS

Η Γενική Συνομοσπονδία Λαϊκών Αγορών Ελλάδας (ΓΣΛΑΕ) έστειλε επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και κ. Χάρη Θεοχάρη, ζητώντας παράταση της προθεσμίας για την παραγγελία POS στις λαϊκές αγορές.

Η τρέχουσα προθεσμία λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2024, ωστόσο, η ΓΣΛΑΕ επισημαίνει ότι ο μεγάλος όγκος πωλητών, ιδιαίτερα στην Αττική, Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια, καθιστά αδύνατη την έγκαιρη ολοκλήρωση των παραγγελιών.

Σύμφωνα με την επιστολή, οι εξωτερικοί συνεργάτες, τα καταστήματα και οι εισαγωγείς POS δεν προλαβαίνουν να δεχτούν όλες τις αιτήσεις, ενώ η κράτηση ραντεβού στις τράπεζες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας γίνεται πλέον μετά τις 15 Μαρτίου.

Επιπρόσθετα, η ΓΣΛΑΕ τονίζει ότι στην περιφέρεια, όπου υπάρχει περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων συνεργατών, η καθυστέρηση είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Για τους λόγους αυτούς, η ΓΣΛΑΕ ζητά:

  • Παράταση εύλογου χρονικού διαστήματος για την ολοκλήρωση των παραγγελιών POS από όλους τους παραγωγούς και επαγγελματίες.
  • Υλοποίηση μέτρων για την ομαλή και δίκαιη υλοποίηση του έργου, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των πωλητών στις λαϊκές αγορές.

Η ΓΣΛΑΕ θεωρεί ότι η παράταση της προθεσμίας είναι απαραίτητη για την επιτυχημένη υλοποίηση του έργου της τοποθέτησης POS στις λαϊκές αγορές όλης της χώρας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις