Οι Καταλανοί αγρότες διατηρούν τον αποκλεισμό της χερσαίας σύνδεσης μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας

Ενώ η συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Γεωργίας, Luis Planas, και των επαγγελματικών αγροτικών οργανώσεων (OPAs) Asaja, COAG και UPA πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται, συμπληρώνοντας την 22η ημέρα από την έναρξή τους. Το επίκεντρο των διαδηλώσεων και των αποκλεισμών της κυκλοφορίας την Τετάρτη ήταν η Καταλονία.

Όπως συνέβη και την Τρίτη, οι Καταλανοί αγρότες διατήρησαν τον αποκλεισμό των οδών κυκλοφορίας, με προεξέχον σημείο τον αυτοκινητόδρομο AP-7, καθώς αποτελεί την κύρια χερσαία σύνδεση μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας.

Περίπου είκοσι εκπρόσωποι της γαλλικής οργάνωσης Confederation Paysanne ενώθηκαν επίσης μαζί τους σε αυτό το σημείο, όπου εκπρόσωπος της γαλλικής αντιπροσωπείας τόνισε την ενότητα που επέδειξαν οι επαγγελματίες και στις δύο πλευρές των συνόρων και υπογράμμισε ότι όλοι έχουν "τα ίδια προβλήματα της κλιματικής αλλαγής, της γραφειοκρατίας και της οικολογικής μετάβασης που πρέπει να γίνουν".

Προκειμένου να δοθεί τέλος στα οδοφράγματα της Τετάρτης, οι αγρότες ζητούν την αλλαγή της ονομασίας του Τμήματος Δράσης για το Κλίμα, Αγροτικής Ατζέντας και Τροφίμων της καταλανικής κυβέρνησης σε Τμήμα Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας, καθώς και παραιτήσεις από την Καταλανική Υπηρεσία Υδάτων (ACA).

Ζητούν επίσης συνάντηση με τον Καταλανό υπουργό για τη Δράση για το Κλίμα, David Mascort, και απειλούν να ανεβάσουν τους τόνους των διαμαρτυριών αν δεν πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Από την άλλη πλευρά, περίπου 25 τρακτέρ κυκλοφορούν με χαμηλή ταχύτητα στη βιομηχανική περιοχή Jundiz στη Βιτόρια χωρίς κανένα πρόβλημα.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις