Cristal Union: Μπαίνει στον κλάδο του βιομεθανίου

Ο γαλλικός συνεταιρισμός τεύτλων Cristal Union, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ζάχαρης στη Γαλλία, κατέληξε σε συμφωνία με την εταιρία TotalEnergies για την είσοδό της στον κλάδο του βιομεθανίου.

Η δέσμευση αυτή σημαίνει ότι η Cristal Union, ότι θα προμηθεύει πολτό τεύτλων για 15 χρόνια την επόμενη μονάδα παραγωγή που βρίσκεται υπό κατασκευή σε περιοχή της άνω Νορμανδίας.

Αυτό έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2024 και θα αποτελεί τη δεύτερη μονάδα παραγωγής βιομεθανίου της TotalEnergies στη Γαλλία.

Η Cristal Union έχει θέσει ως στόχο να καταστήσει όλα τα εργοστάσια ζάχαρης ενεργειακά αυτάρκη έως το 2050, εκμεταλλευόμενοι και ανακτώντας τα απόβλητα από την παραγωγή τους, για αυτό και κατέληξε σε αυτή τη συμφωνία. 

Στην πρώτη φάση λειτουργίας της μονάδας μεθανίου, η προγραμματισμένη παραγωγή βιομεθανίου θα ανέλθει σε σχεδόν 100GWh ετησίως και τελικά θα φτάσει τη μέγιστη ισχύ των 153 GWh ετησίως.

Το εργοστάσιο ζάχαρης θα παρέχει περίπου 185.000 τόνους πολτού τεύτλων, που θα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ του υλικού που επεξεργάζεται ο μεθανοποιητής που θα τελεί σε λειτουργία.

Τα υπόλοιπα θα αποτελούνται από οργανικά απόβλητα αγροδιατροφής που προέρχονται από την TotalEnergies στο άμεσο περιβάλλον.

Θα λαμβάνονται περίπου 150.000 m3 χωνεμένου υπολείμματος ετησίως, το οποίο θα διανέμεται μεταξύ των μελών του συνεταιρισμού για χρήση στα χωράφια τους.

Η TotalEnergies εκτιμά ότι θα αποφευχθούν 30.600 τόνοι Co2 ετησίως.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις