Τριαντόπουλος: Συνεχίζονται οι πληρωμές στους αγρότες και κτηνοτρόφους

Συνεχίζονται οι καταβολές της πρώτης αρωγής και οι προκαταβολές της κρατικής αρωγής προς τον πρωτογενή τομέα, όπως τόνισε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος.
Ο κ. Τριαντόπουλος δήλωσε ότι η πρώτη αρωγή έχει αγγίξει τα 43 εκατομμύρια ευρώ και έχει ωφελήσει περίπου 20.000 αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ωστόσο, επισήμανε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι αιτήσεις δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει οι Επιτροπές και τα Κλιμάκια Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να απορρίπτονται.
Σχετικά με τις καταστροφές από τις πυρκαγιές στη Μαγνησία, ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε ότι ολοκληρώνεται η καταβολή του 50% της αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους που έχασαν τις εγκαταστάσεις τους.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός υπογράμμισε ότι η ψηφιοποίηση των διαδικασιών, η συνεργασία με επιτροπές και εκπροσώπους συνεταιρισμών σε κάθε νομό, και η τήρηση αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων έχουν βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση.
Τέλος, ο κ. Τριαντόπουλος προανήγγειλε ότι την επόμενη περίοδο θα ξεκινήσει η καταβολή της προκαταβολής για το φυτικό κεφάλαιο, με έμφαση στις δενδρώδεις καλλιέργειες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις