Συνεταιρισμός στη Σουηδία κατασκευάζει εγκατάσταση αποθήκευση σιτηρών 48 εκατ. ευρώ

Την κατασκευή μιας νέας εγκατάστασης αποθήκευσης σιτηρών στην Uddevalla της Σουηδίας ανακοίνωσε η  Lantmännen, ένας γεωργικός συνεταιρισμός.

Οι εργασίες για το έργο ύψους 500 εκατομμυρίων SEK (48,2 εκατ. δολάρια) θα ξεκινήσουν την άνοιξη και η εγκατάσταση, η οποία θα περιλαμβάνει νέο εξοπλισμό υποδοχής, ξήρανσης και αποθήκευσης σιτηρών, καθώς και εξοπλισμό χειρισμού, αναμένεται να ολοκληρωθεί εγκαίρως για τη συγκομιδή του 2026, δήλωσε η εταιρεία. 

Η εγκατάσταση σιτηρών θα αποτελείται από 21 σιλό με δύο ξηραντήρια για εκτιμώμενο κύκλο εργασιών έως και 100.000 τόνους σιτηρών ετησίως.

Η νέα εγκατάσταση θα είναι μεγαλύτερη, θα έχει μεγαλύτερη δυναμικότητα και θα είναι σημαντικά πιο αποδοτική από το σημερινό εργοστάσιο, δήλωσε η Lantmännen. 

"Η τεχνογνωσία και η οικονομική ικανότητα της Lantmännen επιτρέπουν αυτού του είδους τις σημαντικές επενδύσεις για τη σουηδική γεωργία και την παραγωγή τροφίμων", δήλωσε ο Magnus Kagevik, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lantmännen. "Ταυτόχρονα, η επένδυση έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει βασικό συστατικό τόσο για μια ανεπτυγμένη σουηδική ετοιμότητα τροφίμων όσο και για αυξημένες ευκαιρίες εξαγωγής σουηδικών σιτηρών".   

Η Lantmännen υπέγραψε συμφωνία με τον προμηθευτή εξοπλισμού αποθήκευσης και διακίνησης σιτηρών Tornum, ο οποίος έχει τοπικές ρίζες και μεγάλη εμπειρία σε επενδύσεις σε εγκαταστάσεις σιτηρών, τόσο στη Σουηδία όσο και διεθνώς.  

"Η υψηλή ικανότητα υποδοχής και ξήρανσης της νέας μονάδας εξασφαλίζει ότι οι αγρότες στο δυτικό τμήμα της Σουηδίας μπορούν να παραδίδουν τα σιτηρά τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη συγκομιδή με αποτελεσματικό τρόπο", δήλωσε η Elisabeth Ringdahl, εκτελεστική αντιπρόεδρος του τομέα γεωργίας της Lantmännen. "Η νέα μας εγκατάσταση βρίσκεται σε μια ελκυστική λιμενική τοποθεσία, όπου η πρόσβαση σε λιμάνι βαθέων υδάτων παρέχει τις προϋποθέσεις για τη φόρτωση πλοίων 30.000 τόνων. Αυτό σημαίνει χαμηλότερο κόστος ναύλου και την ευκαιρία να φτάσουμε, για παράδειγμα, στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Αφρική, οι οποίες πληρώνουν υψηλότερες τιμές από τους προορισμούς που φτάνουν τα μικρότερα σκάφη - και αυτό σημαίνει υψηλότερα έσοδα για τους αγρότες".

Η Lantmännen, η οποία ανήκει σε 18.000 Σουηδούς αγρότες, απασχολεί 10.000 υπαλλήλους, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 20 χώρες και έχει ετήσια ακαθάριστα έσοδα περίπου 65 δισεκατομμύρια SEK (6,2 δισεκατομμύρια δολάρια).
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις