Κίνα: Αγόρασε τουλάχιστον 65.000 τόνους ουκρανικού καλαμποκιού

Κινέζοι εισαγωγείς πιστεύεται ότι αγόρασαν τουλάχιστον 65.000 μετρικούς τόνους καλαμποκιού για ζωοτροφές από την Ουκρανία σε συμφωνίες τη Δευτέρα, δήλωσαν Ευρωπαίοι έμποροι την Τρίτη.

Ο ακριβής όγκος ήταν ασαφής. Ορισμένοι έμποροι εκτίμησαν την αγορά σε δύο έως τρεις αποστολές των 60.000 έως 65.000 τόνων η καθεμία, με συνολικό όγκο έως και 195.000 τόνους.

Οι έμποροι εκτίμησαν την τιμή σε περίπου 236 δολάρια τόνο c&f, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής στην Κίνα τον Απρίλιο.

Αυτό ακολουθεί προηγούμενες κινεζικές αγορές ουκρανικού καλαμποκιού μεταξύ 240.000 και 600.000 τόνων που αναφέρθηκαν στις 27 Φεβρουαρίου.

Η Κίνα είναι παραδοσιακά μεγάλος αγοραστής ουκρανικού καλαμποκιού, με τις αγορές να συνεχίζονται παρά τις διαταραχές που προκάλεσε ο πόλεμος με τη Ρωσία.

"Τα πλοία με σιτηρά συνεχίζουν να αποπλέουν από το ναυτιλιακό κανάλι της Ουκρανίας παρά την έλλειψη εγγυήσεων ασφαλείας από τη Ρωσία και τα πλοία που προσφέρονται για τη μεταφορά σιτηρών γίνονται μεγαλύτερα καθώς αυξάνεται η εμπιστοσύνη", δήλωσε άλλος έμπορος.

"Το ουκρανικό καλαμπόκι εξακολουθεί να είναι πολύ φθηνό παρά κάποιες πρόσφατες αυξήσεις των τιμών και η Κίνα φαίνεται να το εκμεταλλεύεται αυτό".

Ο έμπορος πρόσθεσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι οι τελευταίες κινεζικές αγορές καλαμποκιού θα μεταφερθούν μέσω της Ερυθράς Θάλασσας.

Αναλυτές δήλωσαν την Παρασκευή ότι τα πλοία με σιτηρά που πλέουν από τη Μαύρη Θάλασσα εξακολουθούν να περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα χωρίς να δέχονται επιθέσεις από τους μαχητές Χούτι στην Υεμένη.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις