Βραζιλία: Μειωμένη η παραγωγή ζάχαρης το 2024/25

Η παραγωγή ζάχαρης στην κύρια καλλιεργητική περιοχή της Βραζιλίας Κέντρο-Νότος προβλέπεται να μειωθεί κατά 4,4% σε 40,8 εκατομμύρια μετρικούς τόνους την περίοδο 2024/25, δήλωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της BP Bunge Bioenergia, Geovane Consul, σε συνέδριο για τη ζάχαρη στο Ντουμπάι.

"Δεν έχουμε καλό καιρό", είπε, προσθέτοντας ότι η μέση βροχόπτωση ήταν χαμηλότερη φέτος σε σύγκριση με τον "σχεδόν τέλειο" καιρό της προηγούμενης σεζόν, ιδίως στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ο Consul προέβλεψε ότι η παραγωγή ζαχαροκάλαμου της CS Brazil θα μειωθεί απότομα κατά 9,6% σε 598 εκατομμύρια τόνους, αλλά ο αντίκτυπος θα αντισταθμιστεί εν μέρει από την αύξηση του ποσοστού του ζαχαροκάλαμου που γίνεται για την παραγωγή ζάχαρης και όχι αιθανόλης βιοκαυσίμων.

Είδε ένα μείγμα ζάχαρης 51,4% το 2024/25, από 48,8% την προηγούμενη περίοδο.

"Συνυπολογίζουμε μια μείωση της διαθεσιμότητας ζαχαροκάλαμου φέτος. Αυξάνουμε λίγο το μείγμα ζάχαρης", είπε, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλές επενδύσεις σε δυναμικότητα επεξεργασίας ζάχαρης.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι το κόστος για την κατασκευή δυναμικότητας στη Βραζιλία είχε εκτοξευθεί στα ύψη, οπότε οι αποδόσεις δεν ήταν μεγάλες.

Μια δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ αναλυτών και εμπόρων που εκδόθηκε τον περασμένο μήνα είχε μια μέση πρόβλεψη για την παραγωγή ζαχαροκάλαμου 620 εκατομμυρίων τόνων, αν και ο ξηρότερος από το κανονικό καιρός οδήγησε σε κάποιες αναθεωρήσεις προς τα κάτω των προβλέψεων πρόσφατα.

Η δημοσκόπηση έβλεπε την παραγωγή ζάχαρης σε 42,1 εκατομμύρια τόνους.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις