Copa-Cogeca: Ζητάμε επείγουσα επαναξιολόγηση των γεωργικών πολιτικών στην Ε.Ε.

Οι ηγέτες της Copa-Cogeca στέλνουν μια «αποφασιστική» επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) και τους ηγέτες της ΕΕ, ζητώντας επείγουσα επαναξιολόγηση των γεωργικών πολιτικών.

Ο Asaja ανέφερε την Τρίτη ότι, «σε μια επίδειξη ενότητας και ανησυχίας για το μέλλον της ευρωπαϊκής γεωργίας», η Copa-Cogecay ύψωσε τη φωνή της μέσω μιας ανοιχτής επιστολής που απευθύνθηκε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen , και στην Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Alexander De Croo , με ένα αντίγραφο προς όλους τους αρχηγούς κρατών της ΕΕ.

Η επιστολή, υπογεγραμμένη από τους προέδρους της Copa-Cogeca , Christiane Lambert και Lennart Nilsson αντίστοιχα, μαζί με εκπροσώπους περισσότερων από 60 οργανώσεων-μελών, υπογραμμίζει την κρίσιμη ανάγκη αναπροσανατολισμού των πολιτικών της ΕΕ για τη διασφάλιση του μέλλοντος της γεωργίας και της δασοκομίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου.

Οι υπογράφοντες την επιστολή καλούν τους ηγέτες της ΕΕ να εξετάσουν τη στρατηγική σημασία της γεωργίας και της δασοκομίας , όχι μόνο ως παρόχων βασικών τροφίμων και γεωργικών προϊόντων αλλά και ως «θεματοφύλακες της επισιτιστικής ασφάλειας και θεματοφύλακες των αγροτικών περιοχών και της βιοποικιλότητας.

Η επιστολή αναφέρεται περαιτέρω στο πώς οι πρόσφατες πολιτικές και αντιλήψεις περιθωριοποίησαν τις φωνές των αγροτών και ελαχιστοποίησαν τη στρατηγική αξία της γεωργίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου.

Όσον αφορά το μέλλον, οι υπογράφοντες ζητούν μια μειωμένη και υψηλότερης ποιότητας ρυθμιστική προσέγγιση , υπογραμμίζοντας την ανάγκη για έναν προϋπολογισμό της ΕΕ που να αντικατοπτρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, τη συνοχή στην εμπορική πολιτική και μια νέα κατεύθυνση για τη γεωργία που να υποστηρίζεται από μελέτες σκοπιμότητας και τεχνικές συζητήσεις.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις