Βραζιλία: Μείωση στην παραγωγή ζάχαρης κατά 4,8% το 2024/25

Τα βραζιλιάνικα εργοστάσια παραγωγής ζάχαρης στην κύρια περιοχή ζάχαρης Κέντρο-Νότος (CS) αναμένεται να παράγουν 4,8% λιγότερη ζάχαρη κατά τη νέα περίοδο που ξεκινά τον Απρίλιο, σε σύγκριση με την προηγούμενη σοδειά, ανέφερε η εταιρεία συμβούλων Datagro σε παρουσίασή της την Τετάρτη.

Αυτό αναφέρει το Reuters.

Η Datagro προέβλεψε την παραγωγή ζάχαρης της Βραζιλίας το 2024/25 σε 40,45 εκατομμύρια τόνους έναντι 42,50 εκατομμυρίων τόνων το 2023/24, λέγοντας ότι ο ξηρότερος από το κανονικό καιρός στις παραγωγικές περιοχές από τον Νοέμβριο θα μειώσει τον όγκο του ζαχαροκάλαμου κατά 9,8% σε 592 εκατομμύρια τόνους.

Ο επικεφαλής αναλυτής της Datagro, Plinio Nastari, δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ότι οι γεωργικές αποδόσεις στην CS της Βραζιλίας θα μειωθούν πιθανώς στους 78,8 τόνους ζαχαροκάλαμου ανά εκτάριο στη νέα σοδειά από 88,3 τόνους ανά εκτάριο το 2023/24 λόγω του ξηρότερου και θερμότερου καιρού.

Η πρόβλεψη της Datagro για τη ζάχαρη στη Βραζιλία είναι σύμφωνη με τις απόψεις ορισμένων εμπόρων και παραγωγών, όπως η BP Bunge Bioenergia και η Sucden, οι οποίοι επίσης βλέπουν τη νέα σοδειά σε περίπου 40 εκατομμύρια τόνους.

Η ασιατική εταιρεία εμπορίας ζάχαρης Wilmar, ωστόσο, πιστεύει ότι η αυξημένη βιομηχανική ικανότητα παραγωγής ζάχαρης στη Βραζιλία, παρά τη μικρότερη σοδειά ζαχαροκάλαμου, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγής ζάχαρης έως και 44 εκατομμύρια τόνους.

Η Datagro προέβλεψε ότι η παραγωγή αιθανόλης CS της Βραζιλίας θα ανέλθει σε 30,42 δισεκατομμύρια λίτρα (803,6 δισεκατομμύρια γαλόνια) το 2024/25, 9,3% λιγότερο από την προηγούμενη περίοδο. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει 7,12 δισεκατομμύρια λίτρα αιθανόλης με βάση το καλαμπόκι, γεγονός που δείχνει πώς οι βιομηχανίες ζαχαροκάλαμου μειώνουν την παραγωγή αιθανόλης με βάση το ζαχαροκάλαμο, καθώς κερδίζουν περισσότερα χρήματα από την παραγωγή ζάχαρης.

Ο Nastari δήλωσε ότι παρά τη μικρότερη παραγωγή της Βραζιλίας, ο κόσμος θα δει βελτίωση στις προμήθειες ζάχαρης, καθώς αναμένει ανάκαμψη στην Ινδία και την Ταϊλάνδη.

Η Datagro προέβλεψε πλεόνασμα παγκόσμιας προσφοράς 1,9 εκατομμυρίων τόνων το 2024/25 έναντι ελλείμματος 0,88 εκατομμυρίων τόνων το 2023/24.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις