Κυκλοφόρησε ο νέος τουριστικός-ενημερωτικός χάρτης οινοποιητικής ζώνης Νάουσας

Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, στο πλαίσιο της ανάδειξης της οινοποιητικής ζώνης της Νάουσας, προχώρησε στην έκδοση ενημερωτικού-τουριστικού χάρτη, που θα διατίθεται δωρεάν στους επισκέπτες της Ημαθίας.

Στον εν λόγω χάρτη, αποτυπώνονται τα εγγεγραμμένα στον Σύνδεσμο Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας οινοποιεία καθώς και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Οι περιγραφές, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι φωτογραφίες αυτών, αντλήθηκαν  από υλικό του Συνδέσμου Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας, ενώ τα κείμενα που αφορούν τουριστικά σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής, επιμελήθηκε το Γραφείο Τουρισμού της ΠΕ Ημαθίας.

Παρουσιάζονται είκοσι τέσσερα οινοποιεία, πολλά από αυτά ανοιχτά για τους επισκέπτες της Ημαθίας και της Κεντρικής Μακεδονίας, που δίνουν την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους, να απολαύσουν μια βιωματική εμπειρία, είτε δοκιμάζοντας διάφορες ετικέτες κρασιών, είτε συμμετέχοντας σε δράσεις, θεσμοθετημένες εκδηλώσεις και φεστιβάλ που διοργανώνονται στην περιοχή.

Συγκεκριμένα στην Α’ όψη του, απεικονίζεται ο χάρτης της Π.Ε. Ημαθίας με τα 24 οινοποιεία της ζώνης ξινόμαυρου Νάουσας καθώς και βασικά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής. Σε μικρότερη κλίμακα απεικονίζεται ο χάρτης της Ελλάδας, η θέση της ΠΕ Ημαθίας και η οινοποιητική ζώνη της Νάουσας, σε διακριτό χρώμα, ώστε να μπορεί ο χρήστης να αποκτήσει μία ολοκληρωμένη γενική εικόνα της θέσης της.

Στην Β’ όψη περιγράφονται τα οινοποιεία της περιοχής καθώς και συνοδευτικό κείμενο τόσο για την αμπελουργική και οινοποιητική παράδοση της Νάουσας όσο και για το σύνολο του τουριστικού πλούτου της Ημαθίας. 

«Η έκδοση του οινοτουριστικού χάρτη της Ημαθίας έρχεται να εμπλουτίσει τις ενέργειες μας για την σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό μέσω της ανάπτυξης του οινοτουρισμού.
Πρόκειται για ένα επιπλέον ισχυρό εργαλείο τουριστικής προβολής το οποίο θα διανέμεται τόσο σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού όσο και σε εκθέσεις του κλάδου του οίνου και των αλκοολούχων ποτών, όπου συμμετέχει η Περιφέρεια.

Μια από αυτές, ίσως και η μεγαλύτερη έκθεση οίνου και αλκοολούχων ποτών, είναι η PROWEIN, που θα πραγματοποιηθεί στο Ντίσελντορφ τον ερχόμενο μήνα με την δυναμική παρουσία της Π.Ε. Ημαθίας.
Η τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας και η αύξηση των επισκεπτών στην Ημαθία τόσο με το άνοιγμα του κεντρικού μουσείου και των ανακτόρων στις Αιγές, όσο και με δικές μας προσπάθειες, όπως ο εν λόγω τουριστικός χάρτης αποτελεί ένα από τα στοιχήματα που έχουμε θέσει για την επόμενη τετραετία και θα το πετύχουμε να πετύχουμε, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κος Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης.
Ο οινοτουριστικός χάρτης θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες διαθέσιμος στα εγγεγραμμένα οινοποιεία του Συνδέσμου Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας καθώς και σε επιχειρήσεις της Ημαθίας εμπλεκόμενες με τον τουρισμό και την γαστρονομία, όπως ξενοδοχεία, μονάδες εστίασης, καφέ-μπαρ κ.λπ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο Γραφείο Τουρισμού της Π.Ε. Ημαθίας ([email protected], Μητροπόλεως 44, 1ος όροφος, 2331350230, (αρμόδια υπάλληλος: Μαρία Ανδρεάδου) για να τον προμηθευτούν.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις