Bayer Ελλάς: Ενίσχυση της καινοτομίας στους κλάδους της Υγείας και της Αγροδιατροφής

Η Bayer Ελλάς, πιστή στη δέσμευση της για καινοτομία, υλοποιεί για 3η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα Level-up|G4A, με στόχο να προσφέρει τα κατάλληλα εφόδια σε νεοφυείς επιχειρήσεις, πανεπιστημιακές ομάδες και ομάδες ερευνητών, ώστε να αναδείξουν λύσεις στους κλάδους της Υγείας και της Αγροδιατροφής που θα προσφέρουν τόσο στους κλάδους αυτούς όσο και στην κοινωνία γενικότερα.

Για τον τρίτο κύκλο του προγράμματος, η εταιρεία δέχθηκε προτάσεις που απαντούσαν σε τέσσερις συγκεκριμένες προκλήσεις, σχετικά με την πρόληψη και διαχείριση νοσημάτων, όπως οι εκφυλιστικές νόσοι της ωχράς κηλίδας, η Χρόνια Νεφρική Νόσος και ο καρκίνος του προστάτη, καθώς και για λύσεις που ενισχύουν τις πρακτικές Αναγεννητικής Γεωργίας. Μετά από προσεκτική αξιολόγηση όλων των υποβολών, για τον νέο κύκλο επιλέχθηκαν οι ομάδες Aisthesis Medical, LUMINOUS, Ophth@Home και Pop2See.

Στις 4 ομάδες που ξεκίνησαν ήδη συμπεριλαμβάνονται:

  • Aisthesis Medical: Πλατφόρμα υποστήριξης κλινικών αποφάσεων οξείας περίθαλψης που αξιοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και wearables. Στόχος: Προληπτική υγειονομική περίθαλψη.
  • LUMINOUS: Πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης για γεωργία που παρέχει στοχευμένες λύσεις για ασθένειες φυτών. Μειώνει απώλειες σοδειάς και κόστος παραγωγής.
  • Ophth@Home: Mobile app για αυτοέλεγχο ασθενών με οφθαλμολογικές παθήσεις. Έγκαιρη ανίχνευση μετατροπής ξηρού σε υγρό τύπου εκφύλισης ωχράς.
  • Pop2See: Τεχνολογικές λύσεις για άτομα με προβλήματα όρασης. Εφαρμογή για πρόσβαση σε πληροφορίες φαρμάκων. Συνεργασία με τυφλή κοινότητα και Google, Deloitte, Think Silicon.

 

Το πρόγραμμα Level-up|G4A ξεκίνησε το 2021.

Παρέχει υποστήριξη σε ερευνητικές ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.bayer.com/el/gr/innovation/level-upg4a

Ολοκλήρωση: Ιούλιος 2024

Χρηματικό έπαθλο: 1 εταιρεία βάσει κριτηρίων.

Η Bayer Ελλάς στηρίζει ενεργά την καινοτομία. Το Level-up|G4A συμβάλλει στην ανάπτυξη λύσεων για υγεία και αγροδιατροφή. Σημαντική η συνεργασία με νεοφυείς επιχειρήσεις και ερευνητικές ομάδες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις