Σύσκεψη στο Δήμο Δίου-Ολύμπου: Συντονισμός για την αποκατάσταση των ζημιών από θεομηνία

Στο Δημαρχείο Κονταριώτισσας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 σύσκεψη, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των καταστροφών που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία που έπληξε τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και ιδιαίτερα τις δημοτικές κοινότητες Αγίου Σπυρίδωνα, Βροντούς και Κονταριώτισσας.

Στη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, συμμετείχε η υφυπουργός ανάπτυξης, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, οι βουλευτές Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος και Σπύρος Κουλκουδίνας, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου, πρόεδροι αγροτικών σωματείων και συνεταιρισμών, παραγωγοί, καθώς και η προϊσταμένη του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Λαχουρά και η διευθύντρια Μετεωρολογικών Εφαρμογών ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης, Ελένη Χατζή.

Παρουσιάστηκε το μέγεθος της καταστροφής του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, καθώς της καταστροφής των υποδομών των παραγωγών και του Δήμου, αποτυπώθηκε η αγωνία των αγροτών και η ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των εκτεταμένων ζημιών που έχουν προκληθεί στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Ζητήθηκε επίσης η κρατική αρωγή και η ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ, προκειμένου οι παραγωγοί του Δήμου να αποζημιωθούν για τις μεγάλες καταστροφές το συντομότερο δυνατό. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις