Κίνα: Ακυρώνει την αμερικανική συμφωνία για αγορά 130.000 τόνων σιταριού

Η Κίνα ακύρωσε τις αγορές 130.000 μετρικών τόνων αμερικανικού μαλακού κόκκινου χειμερινού σιταριού, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας, αφού οι τιμές έχουν πέσει από τότε που οι κινέζοι εισαγωγείς προχώρησαν σε αγορά πέρυσι.

Το USDA επιβεβαίωσε στο καθημερινό του σύστημα ότι οι ιδιώτες εξαγωγείς ανέφεραν τις ακυρώσεις.

Οι τιμές του σιταριού έχουν υποχωρήσει εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού για τις παγκόσμιες πωλήσεις από τη Ρωσία, τον κορυφαίο εξαγωγέα στον κόσμο.

Τα συμβόλαια του Chicago Board of Trade για το μαλακό κόκκινο χειμερινό σιτάρι Wv1 υποχώρησαν στα 5,28-1/2 δολάρια ανά μπούσελ την Πέμπτη, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2020 για το πιο ενεργά διαπραγματεύσιμο συμβόλαιο, προτού ανακάμψουν.

Το συμβόλαιο έχει υποχωρήσει περίπου 18% από το υψηλό τεσσάρων μηνών που είχε επιτευχθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, περίπου την εποχή που οι εβδομαδιαίες αγορές αμερικανικού σιταριού από την Κίνα έφτασαν σε ιστορικό υψηλό. 

Οι Κινέζοι εισαγωγείς πραγματοποίησαν επίσης σημαντικές αγορές γαλλικού και αυστραλιανού σιταριού πέρυσι, αφού οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν ζημιές στη σοδειά σιταριού της Κίνας.

Η Κίνα επέκτεινε την Τρίτη τον προϋπολογισμό της για την αποθήκευση σιτηρών και βρώσιμων ελαίων φέτος, καθώς στοχεύει να μειώσει την εξάρτησή της από τις εισαγωγές και να βελτιώσει την επισιτιστική ασφάλεια.

Οι χαμηλές τιμές σε έναν αλγερινό διαγωνισμό εισαγωγής σιταριού αυτή την εβδομάδα αντανακλούσαν τον αυξημένο ανταγωνισμό για παγκόσμιες εξαγωγικές επιχειρήσεις από τις προμήθειες της Μαύρης Θάλασσας.

Η Αίγυπτος, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας σιταριού στον κόσμο, προκήρυξε διαγωνισμό για την αγορά σιταριού την Τετάρτη, αφού οι τιμές στο Σικάγο και στην Ευρώπη διαμορφώθηκαν σε χαμηλά επίπεδα 3-1/2 ετών. Η Αίγυπτος ακύρωσε τον διαγωνισμό την Πέμπτη.


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις