Azucarera: Επένδυση 27 εκατ. ευρώ για 4πλασιασμό της παραγωγής ζάχαρης

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει αυτή την επένδυση για να επιτύχει παραγωγική ικανότητα 250.000 τόνων ζάχαρης τόσο από την επέκταση της έκτασης των ζαχαρότευτλων στην περιοχή όσο και από τη δραστηριότητα ραφιναρίσματος ζάχαρης ζαχαροκάλαμου, η οποία θα τετραπλασιάσει την τρέχουσα παραγωγή του κέντρου.

Η Azucarera έχει ήδη αρχίσει να επενδύει 27 εκατομμύρια ευρώ για την επέκταση της δομής και των εγκαταστάσεων του εργοστασίου Miranda de Ebro στην επαρχία Burgos, ώστε να μετατραπεί σε ένα ευέλικτο κέντρο, ικανό να παράγει ζάχαρη από τεύτλα και ζαχαροκάλαμο.

Αυτό, σύμφωνα με την εταιρεία, θα αυξήσει την παραγωγή ζάχαρης στην Ισπανία, μια χώρα με έλλειμμα που καταναλώνει πάνω από 1,3 εκατ. τόνους και παράγει σήμερα μόνο το ήμισυ αυτής της ποσότητας.

"Με την επένδυση αυτή, το εργοστάσιο θα ανταποκριθεί στην αύξηση της επιφάνειας των τεύτλων στην περιοχή και θα μας επιτρέψει να είμαστε πιο κοντά στους πελάτες μας", εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Azucarera, Juan Luis Rivero, ο οποίος παρουσίασε το έργο αυτό συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Junta de Castilla y León, Alfonso Fernández Mañueco, τη δήμαρχο της Miranda de Ebro, Aitana Hernando, και τον πρόεδρο της Diputación de Burgos, Borja Suárez.

Η επέκταση του εργοστασίου, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2025, θα αυξήσει τη δυναμικότητα παραγωγής ζάχαρης του εργοστασίου ζάχαρης Miranda de Ebro σε 250.000 τόνους, τόσο από την επέκταση της έκτασης των ζαχαρότευτλων της περιοχής - η Miranda αλέθει τεύτλα από διάφορες επαρχίες της Καστίλλης και Λεόν, της La Rioja, της Χώρας των Βάσκων, της Ναβάρα και της Αραγονίας - όσο και από τη δραστηριότητα ραφιναρίσματος ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο, η οποία θα τετραπλασιάσει την τρέχουσα παραγωγή του κέντρου.

Η επένδυση αποτελεί δέσμευση για το μέλλον της απασχόλησης στη Miranda de Ebro.

"Η επένδυση αυτή αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για το μέλλον και την απασχόληση στην περιοχή. Είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να βελτιώσουμε τις διαδικασίες αυτοματοποίησης και ψηφιοποίησης, οι οποίες αποτελούν προτεραιότητα για την ανταγωνιστικότητα, σε ένα ολοένα και πιο περίπλοκο πλαίσιο σε επίπεδο τομέα και στο οποίο η καινοτομία αποτελεί βασικό μέρος της καθημερινής μας εργασίας", υπογράμμισε η διευθύντρια στρατηγικής της Azucarera, Carol Durán.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι αυτό θα συμβάλει στην εδραίωση του εργοστασίου ζάχαρης Miranda de Ebro, το οποίο βρίσκεται σε έναν στρατηγικό γεωγραφικό θύλακα για τον εφοδιασμό της ζάχαρης στη Βόρεια και Ανατολική Ισπανία και συνδέεται καλά με τα λιμάνια του Μπιλμπάο και του Σανταντέρ.

Επιπλέον, η επένδυση θα ενισχύσει την τοπική οικονομική ανάπτυξη και θα προωθήσει τη δραστηριότητα σε βοηθητικούς τομείς, όπως οι μεταφορές και οι υπηρεσίες, η μηχανική και η συναρμολόγηση, μεταξύ άλλων, καθώς και την αύξηση του αριθμού των θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο Miranda de Ebro, φτάνοντας σε ένα εργατικό δυναμικό 160 άμεσων εργαζομένων μεταξύ της καμπάνιας τεύτλων και της καμπάνιας ραφιναρίσματος.

Η Azucarera υπενθυμίζει ότι για κάθε θέση εργασίας σε ένα εργοστάσιο ζάχαρης, δημιουργούνται δέκα εκτός αυτού.

Η έναρξη του έργου θα πραγματοποιηθεί την ίδια χρονιά με τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας του εργοστασίου ζάχαρης Miranda de Ebro, γνωστού στο παρελθόν ως "Azucarera Leopoldo", το οποίο εγκαινιάστηκε από τον βασιλιά Alfonso XIII στις 14 Οκτωβρίου 1925. Ένα γεγονός που συνοδεύεται από τις καλύτερες ειδήσεις.

Εργοστάσιο συσκευασίας της Stimel με δυναμικότητα 7.500 τόνων οργανικού λιπάσματος ετησίως

Η εταιρεία προσθέτει ότι η σχεδιαζόμενη επέκταση θα μετατρέψει το εργοστάσιο Miranda de Ebro σε ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και πρωτοποριακά κέντρα της εταιρείας, καθώς θα διαθέτει επίσης το δικό του εργοστάσιο συσκευασίας για το Stimel, ένα υγρό οργανικό λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε χουμικό εκχύλισμα και οργανική ύλη για την επίτευξη αποδοτικότερων καλλιεργειών, το οποίο λαμβάνεται με την ανάμειξη διαφορετικών ρευμάτων που παράγονται κατά τη διαδικασία εξαγωγής ζάχαρης από τα τεύτλα και την παρασκευή των παραγώγων της.

Η Azucarera θα επενδύσει 73.800 ευρώ για την κατασκευή ενός κτιρίου 252 τετραγωνικών μέτρων που θα στεγάσει αυτό το νέο εργοστάσιο, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να συσκευάζει 1.800 λίτρα Stimel ανά ώρα, πράγμα που σημαίνει ετήσια δυναμικότητα 7.500 τόνων.

"Αυτή η επένδυση θα μας επιτρέψει να είμαστε πιο αυτόνομοι και ευέλικτοι όταν πρόκειται να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών μας σε όλο τον Βορρά", εξήγησε ο διευθυντής πωλήσεων της Betalia, Curro González, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα τεθεί σε λειτουργία στα μέσα Μαΐου.

Αρχικά, το εν λόγω εμφιαλωτήριο θα διανέμει φιάλες 20 και 5 λίτρων της Stimel, αν και στόχος είναι "να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην ταχεία διεθνή επέκταση της επιχείρησης, καθώς και στην κατασκευή νέων προϊόντων και αναφορών, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών και των συνεργατών μας", εξήγησε ο González.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις