Γαλλία: Εντείνονται οι διαδηλώσεις λόγω κυβερνητικών αποτυχιών

Χθες, Τρίτη είχε προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ του Γάλλου πρωθυπουργού, Gabriel Attal και της γεωργικής οργάνωσης FNSEA για να συνεχιστεί η προώθηση των μέτρων που προτείνει η γαλλική κυβέρνηση για να βοηθήσουν τους αγρότες να βγουν από την κρίση.

Ωστόσο, αυτή η συνεδρίαση διεκόπη και αναβλήθηκε για τον Απρίλιο, χωρίς ωστόσο να έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία.

Για την FNSEA, αυτή η ακύρωση είναι απαράδεκτη και υπογραμμίζει τη μεγάλη απόφαση μεταξύ των δημόσιων υποσχέσεων και πράξεων.

Επισημαίνει ότι περιμένουν ακόμη τα μέτρα που υποσχέθηκε ο Attal σε συνταξιοδοτικά, νερά, φυτοϋγειονομικά, κτηνοτροφικά, ταμειακές ροές κ.α.

Οι Γάλλοι αγρότες και κτηνοτρόφοι εμφανίζονται διπλά θυμωμένοι. Όχι μόνο λόγω της κρίσης που περνούν αλλά και γιατί νιώθουν προδομένοι από μια κυβέρνηση που υποσχέθηκε μέτρα που πλέον αναβάλλονται. 

Οι κύριες διαμαρτυρίες έχουν πραγματοποιηθεί σε μεγάλες πόλεις όπως το Μπορντό και η Τουλούζη, αλλά και σε δρόμους και περιφερειακούς δρόμους.

Ομοίως, έχουν πραγματοποιηθεί διαμαρτυρίες μπροστά από τα γραφεία των οργανώσεων που είναι αρμόδιες για την πληρωμή της βοήθειας, και πέταξαν κοπριά, πολτός αλλά και ελαστικά. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις