Η Πολωνία τιμώμενη χώρα στην έκθεση «Freskon»

Η Πολωνία θα είναι η τιμώμενη χώρα στην Διεθνής Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών «Freskon» που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 11-13 Απριλίου.

Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν συνέδρια για τα βερίκοκα και τα ακτινίδια, καθώς και μια ξεχωριστή έκθεση μεταφορών και logistics.

Δεκαπέντε πολωνικές εταιρείες πρόκειται να συμμετάσχουν στη φετινή έκθεση, η οποία περιλαμβάνει συνολικά 200 εκθέτες από 15 χώρες, μαζί με το πρόγραμμα αγοραστών που φιλοξενεί η Freskon από 33 χώρες.

Για όγδοη χρονιά, οι διοργανωτές της Tif-Helexpo θα συνεργαστούν με το περιοδικό Froutonea για τη διοργάνωση της Freskon FreshConMarket 2024, φέρνοντας σε επαφή επαγγελματίες του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών με αγοραστές κορυφαίων ευρωπαϊκών αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

"Η Freskon αποτελεί σημείο αναφοράς στον κλάδο, καθώς είναι η μεγαλύτερη συνάντηση παραγωγών και διεθνών ομίλων λιανικής πώλησης, καθώς και εγχώριων και ξένων διανομέων φρούτων και λαχανικών στη νοτιοανατολική Ευρώπη, και στοχεύει στην ανάδειξη της ελληνικής παραγωγής, στην τόνωση του εμπορίου και των εξαγωγών και στην εν γένει ενίσχυση του ανοίγματός της", αναφέρουν οι διοργανωτές.

"Ξεχωρίζουν φέτος οι συμμετοχές συνεταιρισμών, παραγωγών, χονδρεμπόρων φρούτων και λαχανικών, εισαγωγέων/εξαγωγέων, λιανεμπόρων, ελληνικών και ξένων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, εταιρειών logistics, συμβουλευτικών εταιρειών και εταιρειών πιστοποίησης. Επιπλέον, θα εκπροσωπηθούν έξι περιφέρειες και τα τοπικά τους προϊόντα".

Η παράλληλη εκδήλωση Freskon Congress θα πραγματοποιηθεί στις 11 Απριλίου με επίκεντρο τα βερίκοκα, με ειδικούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα συζητήσουν θέματα όπως οι ποικιλίες, οι ασθένειες, οι πρακτικές καλλιέργειας, η συντήρηση, η συσκευασία και οι συμπεριφορές των καταναλωτών.

Στις 13 Απριλίου, η Freskon θα φιλοξενήσει επίσης ένα φόρουμ για τα ακτινίδια, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές χώρες παραγωγής ακτινιδίων, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας και της Ελλάδας.

Παράλληλα με τη Freskon, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί μια νέα έκθεση μεταφορών και logistics, η Logistics & Transport Thessaloniki Expo, που διοργανώνεται από την Omind Creatives σε αμοιβαία συνεργασία με την Tif-Helexpo.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις