Νέες προσδοκίες στη βιομηχανία ζάχαρης της Βραζιλίας

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τη ζάχαρη έκλεισαν με πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια αυτή την Τρίτη (19). Αυτό αντανακλά την προσδοκία βροχών στην κεντρική-νότια περιοχή της Βραζιλίας, τη μεγαλύτερη περιοχή παραγωγής, καθώς πλησιάζει η έναρξη του φθινοπώρου. 

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να φέρει κάποια ανάκαμψη για το ζαχαροκάλαμο. Οι βροχοπτώσεις στα χωράφια ζαχαροκάλαμου στην κεντρική-νότια περιοχή της Βραζιλίας μεταξύ του περασμένου Νοεμβρίου και του φετινού Φεβρουαρίου ήταν 26% κάτω από το κανονικό, επιδεινώνοντας την πτώση της παραγωγής σε σύγκριση με τον όγκο της συγκομιδής 2021/22.

Ο Marcelo Filho σχολίασε: "Μέρος της πτώσης των τιμών της ζάχαρης μπορεί να εξηγηθεί από τις προβλεπόμενες βροχοπτώσεις στην κεντρική και νότια περιοχή από την επόμενη εβδομάδα. Η επιβεβαίωση αυτού του σεναρίου θα πρέπει να φέρει κάποια ανακούφιση στις περιοχές που πρόκειται να συγκομιστούν από τον Ιούλιο και μετά".

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανάλυση των εμπειρογνωμόνων της StoneX, "οι παράγοντες της αγοράς έχουν συνυπολογίσει τις πρόσφατες βελτιώσεις στην παραγωγή στην Ινδία και την Ταϊλάνδη- οι απώλειες εδώ θα είναι μικρότερες από ό,τι αρχικά αναμενόταν", γεγονός που επηρέασε επίσης τη χθεσινή απόδοση της αγοράς.

Νέα Υόρκη
Στο ICE Futures στη Νέα Υόρκη, η ακατέργαστη ζάχαρη έκλεισε στα 21,64 σεντς ανά λίβρα την Τρίτη 24 Μαΐου, σημειώνοντας μείωση 52 μονάδων σε σχέση με τις τιμές της προηγούμενης ημέρας. Η παρτίδα της 24ης Ιουλίου σημείωσε πτώση 46 μονάδων στα 21,36 ct/lb. Τα υπόλοιπα συμβόλαια, εκτός από τα οθόνες Ιουλίου και Οκτωβρίου/26, υποχώρησαν μεταξύ 1 και 38 μονάδων, με αυξήσεις 5 και 9 μονάδων αντίστοιχα.

Λονδίνο
Την Τρίτη σημειώθηκε πτώση και στο Λονδίνο, με όλες τις οθόνες λευκής ζάχαρης να κλείνουν στο κόκκινο. Η παρτίδα Μαΐου/24 υπέγραψε στα 619,90 δολάρια ανά τόνο, σημειώνοντας υποτίμηση κατά 8,10 δολάρια σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Το παραπέτασμα August/24 σημείωσε πτώση 7,80 δολάρια στα 604,20 δολάρια ανά τόνο. Τα υπόλοιπα συμβόλαια σημείωσαν πτώση μεταξύ 3,90 και 6,90 δολαρίων.

Εγχώρια αγορά
Στην εγχώρια αγορά, την Τρίτη παρατηρήθηκε μείωση των τιμών της κρυσταλλικής ζάχαρης, μετρούμενη από το δείκτη Cepea/Esalq. Ένα σακί των 50 κιλών διαπραγματευόταν στα 144,01 R$, σημειώνοντας μείωση 0,28% σε σύγκριση με τα 144,42 R$ της Δευτέρας.

Υδροειδής αιθανόλη
Οι τιμές της υδροαιθανόλης, μετρούμενες από τον ημερήσιο δείκτη Paulínia, έκλεισαν με αύξηση για έβδομη συνεχή ημέρα. Το βιοκαύσιμο διαπραγματεύτηκε χθες στα 2.246,50 R$ ανά κυβικό μέτρο, έναντι 2.240,50 R$ την προηγούμενη ημέρα, σημειώνοντας αύξηση 0,27% σε ενδοημερήσια σύγκριση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις