Η Κίνα παραμένει στην κορυφή, αλλά η κατανάλωση μπύρας παγκοσμίως αλλάζει

Η Κίνα διατηρεί την πρωτιά ως η χώρα με την υψηλότερη κατανάλωση μπύρας στον κόσμο, καταναλώνοντας περίπου το 23% της παγκόσμιας παραγωγής το 2021.

Ωστόσο, η κυριαρχία της δεν είναι πλέον τόσο αδιαμφισβήτητη όσο στο παρελθόν. Το 2013, η Κίνα κατείχε το 27% της αγοράς, αγγίζοντας το υψηλότερο μερίδιο. Από τότε, η κατανάλωση μπύρας στην Κίνα έχει αρχίσει να σταθεροποιείται, ενώ σε άλλες χώρες, όπως η Βραζιλία και το Μεξικό, παρατηρείται σταθερή άνοδος.

Η Βραζιλία και το Μεξικό κερδίζουν έδαφος

Η Βραζιλία, με μερίδιο αγοράς 8%, και το Μεξικό, με 5%, ακολουθούν την Κίνα στην κατάταξη. Και οι δύο χώρες παρουσιάζουν σταθερή αύξηση στην κατανάλωση μπύρας τα τελευταία χρόνια. Η άνοδος αυτή οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η αύξηση του πληθυσμού, η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και η ανάπτυξη της κουλτούρας της μπύρας.

Πτώση στις ΗΠΑ, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο

Αντίθετα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, η κατανάλωση μπύρας παρουσιάζει πτωτική τάση. Η στροφή προς άλλα αλκοολούχα ποτά, όπως τα κρασιά και τα cocktails, η ανησυχία για την υγεία και η αύξηση των φόρων στην μπύρα είναι μερικοί από τους λόγους που εξηγούν αυτή την πτωτική τάση.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις