Η ΠΚΜ στο "Greek Tourism and Gastronomy Workshop" στην Κοπεγχάγη

Στο "Greek Tourism and Gastronomy Workshop", στην Κοπεγχάγη της Δανίας, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των δράσεων προβολής στις αγορές της Βόρειας Ευρώπης.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας παρουσίασαν το πολυθεματικό τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας σε τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους, στο πλαίσιο B2B συναντήσεων. Η Κεντρική Μακεδονία παρουσιάστηκε ως ένας ξεχωριστός τουριστικός προορισμός τεσσάρων εποχών, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πλούσια γαστρονομία, στον πολιτισμικό, αρχαιολογικό και φυσικό πλούτο της περιοχής αλλά και στις δυνατότητες που προσφέρονται στον επισκέπτη να συνδυάσει διαφορετικές δραστηριότητες, αποκτώντας ξεχωριστές βιωματικές εμπειρίες. Για τους δανούς τουρίστες, που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για εναλλακτικές μορφές τουρισμού και μάλιστα κατά τους μήνες εκτός της υψηλής τουριστικής περιόδου, η Κεντρική Μακεδονία συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά ενός ιδανικού προορισμού.

"Η Δανία αποτελεί μια πολύ σημαντική αγορά για μας, γιατί οι δανοί επισκέπτες επιλέγουν να ταξιδεύουν καθ' όλη την διάρκεια του έτους, αναζητώντας διαφορετικές μορφές τουρισμού. Η προσέγγιση μιας τέτοιας αγοράς μάς δίνει τη δυνατότητα να προωθήσουμε το τουριστικό προϊόν όλης της περιοχής και να προσελκύσουμε επισκέπτες που ταξιδεύουν εκτός υψηλής περιόδου, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου", δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης  Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις