Σταθερές τιμές για τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη στο Σάο Πάολο

Παρά τις ενδείξεις εξασθένησης της ζήτησης, οι μέσες τιμές της λευκής κρυσταλλικής ζάχαρης στην αγορά spot στην πολιτεία Σάο Πάολο παραμένουν σταθερές. Οι ερευνητές του Κέντρου Προηγμένων Μελετών Εφαρμοσμένης Οικονομίας (Cepea) αποδίδουν τη συνεχιζόμενη ανοδική κίνηση των τιμών σε περιορισμούς στην προσφορά στο τέλος της περιόδου 2023/24, ιδίως για τους υψηλότερους ποιοτικούς τύπους, έως ICUMSA180.

Τάσεις τιμών

Τη Δευτέρα (25), ο δείκτης Cepea/Esalq για τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη στο Σάο Πάολο έδειξε τιμή 145,60 R$ για ένα σακί 50 κιλών, συμπεριλαμβανομένου του ICMS (7%). Η μεταβολή από τον προηγούμενο μήνα μέχρι σήμερα είναι 0,25%.

Ανάλυση

Οι αναλυτές της αγοράς παρακολουθούν στενά τη δυναμική της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά ζάχαρης, ιδίως στο Σάο Πάολο, όπου οι τιμές διατηρούνται σταθερές παρά τις ορισμένες ενδείξεις μειωμένης ζήτησης. Η συνεχιζόμενη κίνηση των τιμών αντανακλά τον αντίκτυπο των περιορισμών της προσφοράς στο τέλος της περιόδου.

Προοπτικές

Καθώς προχωρά η περίοδος, οι ενδιαφερόμενοι θα συνεχίσουν να αξιολογούν τις συνθήκες της αγοράς και να προσαρμόζουν τις στρατηγικές τους αναλόγως. Παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες, οι παγκόσμιες τάσεις της ζήτησης και οι κυβερνητικές πολιτικές θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της μελλοντικής πορείας των τιμών της ζάχαρης.


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις