Βρετανία: Αγρότες διαδήλωσαν έξω από το κοινοβούλιο

Αγρότες, διαμαρτυρόμενοι για τις εμπορικές συμφωνίες που ισχύουν μετά το Brexit και τις εισαγωγές τροφίμων κατώτερης ποιότητας, διαδήλωσαν με τρακτέρ απόψε έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Με το σύνθημα «όχι αγρότες, όχι φαγητό, όχι μέλλον», τουλάχιστον 50 τρακτέρ, πολλά εκ των οποίων με υψωμένη τη βρετανική σημαία, συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Τα αιτήματα

Οι αγρότες ζητούν από την κυβέρνηση να επιβάλει την ακριβέστερη σήμανση των τροφίμων και να λάβει μέτρα για να βελτιωθεί η επισιτιστική ασφάλεια της χώρας. Θέλουν επίσης να τερματιστούν οι εμπορικές συμφωνίες που επιτρέπουν, όπως λένε, να εισάγονται τρόφιμα τα οποία παράγονται με πρότυπα που θα ήταν παράνομα στη Βρετανία και υπονομεύουν έτσι τους ντόπιους παραγωγούς.

«Σώστε τη Βρετανική Γεωργία»

«Μας απογοητεύουν ξανά και ξανά», είπε η Λιζ Γουέμπστερ, η ιδρύτρια της οργάνωσης «Σώστε τη Βρετανική Γεωργία» μιλώντας στο BBC.

«Υποσχέθηκαν ότι θα διατηρήσουν τα υψηλά πρότυπα και δεν θα επιτρέψουν να γίνει η Βρετανία χωματερή (…) αυτό που κάνουν είναι να μας μετατρέπουν σε χωματερή», υποστήριξε.

Αγρότες σε όλη την Ευρώπη έχουν κινητοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, διαμαρτυρόμενοι για τον ανταγωνισμό από τις φτηνότερες εισαγωγές και ζητώντας αυστηρότερους περιβαλλοντικούς κανόνες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις