Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αγροτικών ενώσεων της Ουκρανίας-Πολωνίας

Αυτή την εβδομάδα, οι ουκρανικές και οι πολωνικές γεωργικές ενώσεις θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για την άρση του αποκλεισμού των συνόρων και τη συνέχιση της διαμετακόμισης σιτηρών και άλλων γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία.

Αυτό ανακοίνωσε ο Taras Vysotskyi, Πρώτος Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια εθνικής τηλεμαχίας.

"Είναι πολύ σημαντικό ότι οι ενώσεις διαφόρων τομέων έχουν δημιουργήσει μια σύνδεση και θα συνεχίσουν να συναντώνται αυτή την εβδομάδα για να συμφωνήσουν σαφώς στις παραμέτρους (της εξαγωγής και της διαμετακόμισης των ουκρανικών γεωργικών προϊόντων - σ.σ.). Όλοι συνειδητοποίησαν (στην ουκρανο-πολωνική συνάντηση στην Πολωνία την περασμένη εβδομάδα - σ.σ.) ότι η αλληλεπίδραση και η συνεργασία, οι συμφωνίες θα έχουν τελικά το καλύτερο αποτέλεσμα", είπε.

Σύμφωνα με τον Vysotsky, τις δύο πρώτες εβδομάδες του Απριλίου προγραμματίζεται συνάντηση της πολωνικής και της ουκρανικής πλευράς σε διευρυμένη μορφή, όπου οι αγρότες των δύο χωρών θα αναζητήσουν τρόπους συνεργασίας. Αναμένεται ότι αυτό θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει τη βάση για συμφωνίες σε διακρατικό επίπεδο. Οι αγροτικές ενώσεις θα ασχοληθούν με κάθε κλάδο του οποίου οι εκπρόσωποι συμμετείχαν στις συνομιλίες, συμπεριλαμβανομένων των σμέουρων, των χυμών, του μελιού, των αυγών, των σιτηρών και των πουλερικών.

"Υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία στο θέμα αυτό, η οποία μας δίνει την ελπίδα ότι μετά από μερικές ακόμη συναντήσεις για τον καθορισμό των τελικών παραμέτρων, θα μπορέσουμε τελικά να λύσουμε αυτό το πρόβλημα", τόνισε ο Vysotsky.

Πρόσθεσε επίσης ότι το θέμα της διαμετακόμισης των ουκρανικών σιτηρών τίθεται σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις.

Ουκρανία επιμένει ότι η διαμετακόμιση πρέπει να είναι διαθέσιμη χωρίς στάσεις και αποκλεισμούς", συνόψισε ο πρώτος υφυπουργός.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις