Oλοκληρώθηκε το Συνέδριο: Κλιματικές Αλλαγές & Κοινωνία

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας, το Ίδρυμα Χατζηγάκη έδωσε το παρόν στην πλέον εξειδικευμένη έκθεση για το Περιβάλλον, την Κυκλική Οικονομία και τις Έξυπνες Πόλεις στην Ελλάδα, την 6η διεθνούς Verde.Tec, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συνεργασία και δράση για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, μ’ένα πολύ-θεματικό, ανοιχτό Συνέδριο.

 

1 Ημέρα, 3 Θεματικά πάνελ, 18 Εξαίρετοι Ομιλητές

 

Προερχόμενοι από διαφορετικούς τομείς, (ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών), μεταξύ αυτών ο κ. Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, η κ. Βασιλική Κοτρώνη, Διδάκτωρ Δυναμικής Μετεωρολογίας Διευθύντρια Ερευνών ΙΕΠΒΑ, η κ. Αντωνία Μοροπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια του ΕΜΠ, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ο κ. Νίκος Χρηστάκης, Διευθύνων Σύμβουλος HP Ελλάδος & Κύπρου, η κ. Ευτυχία Πηλίγκου, Πρόεδρος Deloitte Foundation, ο κ. Ιωάννης Σιδέρης, Chief Sustainability Officer, Πλαστικά Θράκης, ο κ. Ιωάννης Κολοβός, Διοικητής 1ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος και ο κ. Λευτέρης Αραπάκης, Συνιδρυτής, Εναλεία. Η συζήτηση ήταν στοχευμένη γύρω από τους τρόπους πρόληψης και δράσης έναντι των φυσικών καταστροφών, για την τεχνολογία και την θέση της στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε συνδυασμό με την εκπαίδευση και, τέλος, για τις «καλές πρακτικές» που προωθούν την αξία της βιωσιμότητας μέσα στην κοινωνία και τους πολίτες της.

 

Η διοργάνωση του Συνεδρίου στηρίχθηκε στην ιδέα πως η ουσιαστική ενημέρωση, σε συνδυασμό με την πολύπλευρη προσέγγιση επίκαιρων θεμάτων σε παγκόσμια κλίμακα, μπορεί να θέσει τις βάσεις για εποικοδομητικό, συνεχή διάλογο και να οδηγήσει σε σημαντικές κοινωνικές αλλαγές.

 

Τιμητικό Βραβείο για το Πρόγραμμα Παιδεία & Περιβάλλον 

 

Μετά το συνέδριο ακολούθησε η τελετή απονομής των Verde.Tec Greek Green Awards όπου το Ίδρυμα Χατζηγάκη βραβεύτηκε, ανάμεσα σε άλλους αξιέπαινους φορείς, για το Πρόγραμμα Παιδεία & Περιβάλλον στην κατηγορία: Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης-Ευαισθητοποίησης. Μέσα από αυτή την βράβευση αναγνωρίζεται η πολύπλευρη συνεισφορά του προγράμματος στην περιβαλλοντική εκπαίδευση σε ακριτικά νησιά και δυσπρόσιτα χωριά σε παιδιά προσχολικής-σχολικής ηλικίας (4 - 12 ετών) καθώς και τη δέσμευσή του για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και των πρακτικών βιωσιμότητας.

 

Πρόγραμμα Παιδεία & Περιβάλλον

 

Ένα πρόγραμμα βιωματικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, περιλαμβάνει πολλές και δημιουργικές δράσεις στο πεδίο στους άξονες: Διαβάζω — Μαθαίνω — Δρω. Το Πρόγραμμα έχει ήδη υλοποιηθεί σε 6 ακριτικά νησιά, 12 σχολικές μονάδες και έχουν εκπαιδευτεί 250+ παιδιά ηλικίας 4-12 ετών με όραμα να συνεχίσει σε περισσότερα ακριτικά νησιά και δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές.

 

Απευθύνεται σε νεαρούς μαθητές και νεαρές μαθήτριες προσχολικής-σχολικής ηλικίας. Υλοποιείται σε σχολικές κοινότητες που βρίσκονται, κυρίως, μακριά από τα αστικά κέντρα. Παράλληλα με τις δράσεις διενεργούνται δωρεές όπως ο εμπλουτισμός βιβλιοθηκών και τεχνολογικού εξοπλισμού. Το Πρόγραμμα υποστηρίζουν το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) και το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), οι Εκδόσεις Διόπτρα και ο Όμιλος T-PRESS.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις