Επίσημη επίσκεψη Αυγενάκη στην Ιταλία: Προώθηση ελληνικών προϊόντων και ενίσχυση συνεργασιών

Επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, από τις 11 έως 14 Απριλίου, καθώς θα συμμετάσχει σε υπουργική ημερίδα για το κρασί που θα πραγματοποιηθεί στη Μπρέσια, με τη συμμετοχή 32 χωρών.

Η ημερίδα διοργανώνεται από το Ιταλικό Υπουργείο Γεωργίας και από τον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (Ο.Ι.V), κορυφαίο διακυβερνητικό Οργανισμό που στηρίζει και προωθεί την ποιότητα του κρασιού και την ιστορική και πολιτιστική του αξία.

Αντικείμενο της υπουργικής ημερίδας είναι οι στρατηγικές βιωσιμότητας οίνου και αμπέλου, οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, η ποιοτική παραγωγή και οι τεχνολογίες χαμηλού περιβαλλοντικού αντίκτυπου, η ενίσχυση της αγοράς με  νωπά σταφύλια και άλλα μεταποιημένα προϊόντα και κυρίως οι  νέες ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αγορά οίνου.

Οι υπουργοί θα συνεδριάσουν στο ιστορικό οινοποιείο Ca΄del Bosco, ενώ θα ξεναγηθούν  και σε μεγάλα οινοποιεία όπως το Berlucchi και το Bellavista.

Την Κυριακή ο Υπουργός θα βρίσκεται στη Βερόνα, όπου θα εκπροσωπήσει την χώρα μας – με το καθεστώς της τιμώμενης χώρας, στα εγκαίνια  της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διεθνούς έκθεσης oίνου και ποτών Vinitaly.

Η συμμετοχή της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας είχε συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια της  επίσκεψης της Ιταλίδας Πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι στην Ελλάδα και της συνάντησής της με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις