Βαμβάκι: Παραμένει αμετάβλητη η ζήτηση

Το Αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας (USDA) δημοσίευσε τον Απρίλιο του 2024 την έκθεσή του για τις εκτιμήσεις της παγκόσμιας γεωργικής προσφοράς και ζήτησης (WASDE). Ακολουθεί η περίληψη αυτού του μήνα για το βαμβάκι:

Οι προβλέψεις για την προσφορά και τη ζήτηση βαμβακιού στις ΗΠΑ το 2023/24 παραμένουν αμετάβλητες αυτόν τον μήνα, με τα τελικά αποθέματα να προβλέπονται σε 2,5 εκατομμύρια μπάλες ή 18% της συνολικής εξαφάνισης. Η τιμή της περιόδου εμπορίας που λαμβάνουν οι παραγωγοί ορεινού βαμβακιού προβλέπεται να είναι κατά μέσο όρο 76 σεντς ανά λίβρα, μειωμένη κατά 1 σεντ από τον προηγούμενο μήνα.

Οι εκτιμήσεις για την παγκόσμια προσφορά και ζήτηση βαμβακιού για το 2023/24 δείχνουν υψηλότερο εμπόριο και χαμηλότερα τελικά αποθέματα σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Η παγκόσμια παραγωγή και κατανάλωση παραμένουν ως επί το πλείστον αμετάβλητες. 

Το παγκόσμιο εμπόριο για το 2023/24 προβλέπεται κατά 700.000 μπάλες υψηλότερο αυτό το μήνα σε σχεδόν 44 εκατομμύρια, καθώς η αύξηση των εισαγωγών της Κίνας κατά 1,3 εκατομμύρια μπάλες αντισταθμίζεται μόνο εν μέρει από τις μειώσεις για το Πακιστάν και την Ινδονησία. Οι εξαγωγές της Βραζιλίας, της Αυστραλίας και της Τουρκίας προβλέπεται να είναι υψηλότερες.

Τα τελικά αποθέματα για το 2023/24 προβλέπεται ότι θα μειωθούν κατά σχεδόν 300.000 μπάλες αυτόν τον μήνα, καθώς τα χαμηλότερα αποθέματα στη Δυτική Αφρική, την Αυστραλία και τη Βραζιλία υπεραντισταθμίζουν τις υψηλότερες προμήθειες στην Κίνα.

* Δείτε ΕΔΩ την έκθεση του USDA
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις