Ζάχαρη: Βελτιωμένες οι προοπτικές στη Βραζιλία

Οι βροχές στα τέλη Μαρτίου και στις αρχές Απριλίου στην κύρια περιοχή παραγωγής ζάχαρης της Βραζιλίας θα βελτιώσουν τις προοπτικές για τη φετινή περίοδο ζάχαρης στη μεγαλύτερη παραγωγό και εξαγωγέα γλυκαντικών στον κόσμο, δήλωσε την Τρίτη ο ασιατικός έμπορος εμπορευμάτων Wilmar.

Αυτό αναφέρει το HSN.

Η περιοχή Κέντρο-Νότος της Βραζιλίας θα έχει πιθανότατα τη δεύτερη υψηλότερη γεωργική απόδοση στα χωράφια ζαχαροκάλαμου τα τελευταία εννέα χρόνια, ανέφερε η Wilmar σε ανάρτησή της στο X.

Η εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην παγκόσμια αγορά ζάχαρης, δήλωσε ότι προβλέπει ότι η σοδειά ζαχαροκάλαμου CS της Βραζιλίας το 2024/25 θα κυμανθεί μεταξύ 620-630 εκατομμυρίων τόνων.

Εκτιμά ότι η παραγωγή ζάχαρης θα ανέλθει σε 42,5-44,5 εκατ. τόνους, με στόχο την καλλιέργεια των 43,8 εκατ. τόνων, η οποία θα ισοδυναμεί σχεδόν με την παραγωγή ρεκόρ που σημειώθηκε στην προηγούμενη καλλιέργεια.

Οι προβλέψεις της Wilmar συνεχίζουν να βρίσκονται στο ανώτερο άκρο των εκτιμήσεων των αναλυτών και των εμπόρων.

Η γαλλική Sucden, ένας άλλος μεγάλος έμπορος ζάχαρης, αναμένει για παράδειγμα πολύ μικρότερη παραγωγή στη Βραζιλία CS γύρω στα 40 εκατομμύρια τόνους λόγω των βροχοπτώσεων κάτω του μέσου όρου σε όλο το στάδιο ανάπτυξης της καλλιέργειας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις