Τη Δευτέρα η διαμαρτυρία των δενδροκαλλιεργητών της Ελασσόνας στον ΕΛΓΑ

Διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ στη Λάρισα θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 11:00 π.μ. οι δενδροκαλλιεργητές της Ελασσόνας, ζητώντας την επανεκτίμηση της ζημιάς που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους το 2023.

Σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Ελασσόνας χαρακτηρίστηκαν απαράδεκτα τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για την καταστροφή από τον παγετό και για αυτό ζητούν επανεξέταση. Συστάθηκε Συντονιστική Επιτροπή των παραγωγών που εκπροσωπείται από τους: Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ολύμπου, Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Σαρανταπόρου, Ομάδα Κελυφωτών Επαρχίας Ελασσόνας και Σύλλογο Δενδροκαλλιεργητών Δομενίκου.

Επισημάνθηκε ότι είναι αδιανόητο να υπάρχει ένας κανονισμός που αναφέρει πως σε συλλογικές εκτιμήσεις, επειδή δεν υπήρχε το προσωπικό να πραγματοποιήσει σωστούς ελέγχους, δεν επιτρέπονται οι ενστάσεις! Ζητήθηκε ακόμα να εξηγήσει ο ΕΛΓΑ γιατί υπάρχουν διαφορετικά πορίσματα σε γειτονικά χωράφια που το ένα εκτιμήθηκε με ζημιά από παγετό και το άλλο όχι.

Επίσης, απαιτούν την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις με βασικό αίτημα την αναθεώρηση της λειτουργίας και των εκτιμήσεων του Οργανισμού, ώστε η κάθε εκτίμηση να είναι εξατομικευμένη και να παραδίδεται με αντίγραφο στον παραγωγό, άμεσα και όχι να καθυστερεί πάνω από 6 μήνες.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις