"Λιπάσματα... με άρωμα κοκαΐνης:  Η ΑΑΔΕ εντοπίζει ναρκωτικά στο Πειραιά

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΑΑΔΕ έθεσε υπό αμφισβήτηση ένα εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από το Εκουαδόρ και με τελικό προορισμό την Κροατία, το οποίο δήλωνε ως περιεχόμενο λίπασμα. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι έμπειροι τελωνειακοί ελεγκτές, αξιοποιώντας το υπερσύγχρονο αυτοκινούμενο όχημα X-ray, εντόπισαν ύποπτες διαφορές στην πυκνότητα των υλικών εντός του κοντέινερ.

Ακολούθως, δείγματα από τους εν λόγω σάκους εστάλησαν για ανάλυση στο Χημείο, όπου οι φόβοι των ελεγκτών επιβεβαιώθηκαν: τα δείγματα περιείχαν κοκαΐνη. Συνολικά, κατασχέθηκαν:

  •     500 σάκοι, μικτού βάρους 10 τόνων και 500 κιλών, οι οποίοι περιείχαν λίπασμα αναμεμειγμένο με τρίμματα φύλλων ακατέργαστης κοκαΐνης.
  •     400 σάκοι λιπάσματος, μικτού βάρους 14 τόνων, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν για την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών εντός του εμπορευματοκιβωτίου.

Η επιτυχής αυτή επιχείρηση αποτελεί ένα ηχηρό πλήγμα στους κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, αποδεικνύοντας την ακρίβεια και την αποφασιστικότητα με την οποία η ΑΑΔΕ μάχεται ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα. Η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εμπλεκομένων στην διακίνηση αυτής της τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΑΑΔΕ, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος των ναρκωτικών, εντείνει τις προσπάθειές της για την θωράκιση των συνόρων και την προστασία της ελληνικής κοινωνίας από τις καταστροφικές συνέπειες του παράνομου εμπορίου ναρκωτικών ουσιών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις