Αποτελέσματα διαγωνισμού ποιότητας  εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου «ΚΟΤΙΝΟΣ 2024»»

Ολοκληρώθηκε και η τελευταία φάση της αξιολόγησης των δειγμάτων του 9ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ποιότητας Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων «I.O.O.C. KOTINOS 2024»που διοργανώνεται από την Λέσχη Φίλων ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ».

Τυποποιητικές επιχειρήσεις από την Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γερμανία, Τουρκία και Βραζιλία, διακρίθηκαν και φέτος καταλαμβάνοντας διακρίσεις για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων τους.

Παρά τις δυσκολίες της και φετινής ελαιοπαραγωγής σε όλες σχεδόν τις χώρες της Μεσογείου, οι συμμετοχές ήταν αξιόλογες και μοιρασμένες σε εγχώρια και διεθνή brands.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός ποιότητας ελαιολάδου, είναι ο μόνος Διαγωνισμός που διοργανώνεται από μη κερδοσκοπικό φορέα, είναι απόλυτα αξιοκρατικός και με βραβεία (ένα για κάθε κατηγορία) μόνο στα ελαιόλαδα που διακρίνονται και λαμβάνουν βαθμολογία πάνω από 70/100  και αξιολόγηση οσφραντικής αίσθησης, πολυπλοκότητας, επίγευσης και αρμονίας.

Επικεφαλής της Επιτροπής Αξιολόγησης στον φετινό διαγωνισμό ήταν ο κος Κωνσταντίνος Τσορώνης, χημικός με ειδίκευση στην ασφάλεια τροφίμων και στην τεχνολογία ελαιολάδου. Διαθέτει εμπειρία δεκαετιών στη βιομηχανία τροφίμων καθώς και στην εκπαίδευση και έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο χώρο του ελαιολάδου από το ελαιοτριβείο έως το blending και την τυποποίηση.

Στην Επιτροπή Αξιολόγησης, στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι γευσιγνώστες, αξιολογητές διαπιστευμένων Οργανοληπτικών Εργαστηρίων της χώρας μας και διεθνών διαγωνισμών, συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά η κα Κατερίνα Βρυώνη, ο κ. Γιώργος Δαλιάνης, ο κ. Γιώργος Διονυσόπουλος, η κα Μαρία Δρακοπούλου, ο κ.Γιώργος Κουτέλας,ο κ.Γιώργος Παπανικολάου, ο κ. Παναγιώτης Παπανικολόπουλος και η κα Βασιλική Ψηλού.

Τα προϊόντα που διακρίθηκαν και οι επιχειρήσεις/παραγωγοί που τα τυποποιούν ακολουθούν στους πίνακες ανά κατηγορία.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και ώρα 6.00μμ.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις