Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας: Ζητά εξηγήσεις για την χαμηλή τιμή που πωλείται φέτα στην Ιρλανδία

Εξηγήσεις για την χαμηλή τιμή που πωλείται φέτα στην Ιρλανδία, σύμφωνα με βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, ζητά η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας, με επιστολή του προέδρου της κ. Δημήτρη Μπαλούκα προς τον ΕΛΓΟ Δήμητρα και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναλυτικά η επιστολή: “Τις τελευταίες μέρες για άλλη μια φορά μέσω των social media βλέπουμε πράγματα τα οποία υπονομεύουν το εθνικό μας προϊόν την φέτα ΠΟΠ.

Συγκεκριμένα στην Ιρλανδία καταναλώτρια επικαλείται σε βίντεο που κοινοποιήθηκε από την ίδια ότι αγοράζει την Ελληνική φέτα σε μια τιμή που δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα…

Επειδή εκ του νόμου αρμόδιος φορέας για τον έλεγχο των ΠΟΠ προιόντων είστε εσείς μαζί με τον ΕΦΕΤ και την οικονομική αστυνομία ζητάμε άμεσα την κινητοποίησή σας παίρνοντας δείγματα από τις εν λόγω συσκευασίες με ‘’Φέτα’’ για να απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματα:

1.Γιατι τόσο χαμηλή η τιμή του προϊόντος;

2.Κατα πόσο αυτό το προϊόν έχει τις προδιαγραφές ΠΟΠ;

Αν δεν είναι φέτα ζητάμε να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα αυτών που την παρασκεύασαν και την πούλησαν σε αυτή την περίεργη τιμή και να μπουν μεγάλα πρόστιμα στην πραγματικότητα και όχι στο συρτάρι όπως αυτά που βρήκε ο αρμόδιος Υπουργός.

Σε όλα αυτά εμείς οι κτηνοτρόφοι περιμένουμε άμεσα απαντήσεις για την προστασία του καταναλωτή καθώς και όλου του κλάδου της αιγοπροβατοτροφίας στην χώρα μας.

Για μια ακόμη φορά βλέπουμε το μέλλον της κτηνοτροφίας να είναι πολύ δύσκολο με αυτή την κατάσταση που επικρατεί.”

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις