Στις Βρυξέλλες θα πάει ο Αθ.Τσαυτάρης



Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. και Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στον τρίλογο μεταξύ του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου. Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Paolo De Castro και ο Επίτροπος Γεωργίας κ. Dacian Ciolos.

Ο κ. Τσαυτάρης ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Γεωργίας  κομίζει την συμφωνία που επετεύχθη στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στις 24 Μαρτίου 2014 για τα προγράμματα προώθησης των γεωργικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά και στις τρίτες χώρες

 Η Ελληνική Προεδρία δίνει ιδιαίτερη προτεραιότητα και σημασία στην άμεση υιοθέτηση του κανονισμού και ευελπιστεί ότι θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ των τριών μερών. Η υιοθέτηση του νέου κανονισμού θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη, τόσο για τους ενδιαφερόμενους οργανισμούς στην προώθηση των γεωργικών προϊόντων, όσο και στην ενίσχυση των εξαγωγών των Κρατών Μελών  και γενικότερα της Ε.Ε.

Σε περίπτωση που η συμφωνία οριστικοποιηθεί, η χώρα μας, ως κατεξοχήν χώρα-παραγωγός ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, θα ευργετηθεί από τον κανονισμό για την προώθηση των γεωργικών προϊόντων τόσο στην  εσωτερική αγορά της Ε.Ε. όσο  και στις τρίτες χώρες.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις