Προηγμένοι κινητήρες Stage V αυξάνουν την ισχύ και τις επιδόσεις της νέας Σειράς MF 7700 S της Massey Ferguson

Η Massey Ferguson, παγκόσμιο brand της AGCO, με ιδιαίτερη υπερηφάνεια ανακοίνωσε την περαιτέρω βελτίωση των επιδόσεων της σειράς MF 7700 S με τρία νέα μοντέλα, μεταξύ των οποίων η νέα ναυαρχίδα μεσαίας ιπποδύναμης της γκάμας, MF 7719 S 190hp.

 

Όλα τα μοντέλα χρησιμοποιούν τους τελευταίους, επιτυχημένους κινητήρες AGCO Power που συμμορφώνονται με τα απαιτητικά πρότυπα εκπομπών ρύπων Stage V χρησιμοποιώντας ένα απλό σύστημα με μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης.

 

Τα τρία νέα μοντέλα, που παρουσιάστηκαν στην έκθεση SIMA στο Παρίσι τον περασμένο Φεβρουάριο, είναι τα MF 7716 S (165hp), MF 7718 S (180hp) και το εντελώς νέο MF 7719 S (190hp). Το Engine Power Management παρέχει πρόσθετη ισχύ, από 20hp έως 30hp, ανάλογα με το μοντέλο.

 

«Με άριστη σχέση ισχύος-βάρους, τα νέα τρακτέρ MF 7700 S προσφέρουν ισχύ σε ένα άριστα ισορροπημένο και πολύ προηγμένο πακέτο» εξηγεί ο Francesco Quaranta, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων, Μάρκετινγκ & Προϊοντικής Διαχείρισης, Massey Ferguson Ευρώπης & Μέσης Ανατολής.

 

«Είναι κατάλληλα για σύγχρονους καλλιεργητές και εργολάβους που χρειάζονται ένα τρακτέρ με ακριβείς τεχνολογίες και υψηλό ωφέλιμο φορτίο, το οποίο που μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας ευρείας γκάμα εφαρμογών διαμόρφωσης, μεταφορών και αγροτικών εργασιών» πρόσθεσε.

 

Εκτός από τους οικονομικούς και τους καθαρότερους από ποτέ κινητήρες, τα νέα τρακτέρ MF 7700 S διαθέτουν νέα, προηγμένα χαρακτηριστικά. Αργότερα μέσα στη χρονιά θα αποκτήσουν πίσω ελαστικά διαμέτρου 1.95m, κιβώτιο ECO Dyna-6 και υψηλότερα ωφέλιμα φορτία.

 

Η οθόνη αφής ελέγχου Datatronic 5 της Massey Ferguson είναι στάνταρ στα μοντέλα Exclusive και προαιρετική στην έκδοση Efficient.

 

Νέες προδιαγραφές Σειράς MF 7700 S

 

Μοντέλο                           MF 7716 S             MF 7718 S                 NEW: MF 7719 S

Ισχύς                                    165hp                    180hp                          190hp

Μέγιστη ισχύς EPM              185hp                    210hp                          220hp

 

Κινητήρας AGCO                     Power 6cyl/6.6 litre (προδιαγραφών Stage V)

Κιβώτιο                                                 Dyna-6 or Dyna-VT                 Dyna-VT

Ανάρτηση

Καμπίνας                                         Μηχανική ή μηχανική CDC Active

Μέγιστο GVW                       12.500kg             14.000kg                       14.000kg

 

Νέο μοντέλο MF 7719 S (190hp)

 

Επικεφαλής της σειράς μεσαίων τρακτέρ Massey Ferguson MF 7700 S βρίσκεται το νέο MF 7719 S, που είναι εφοδιασμένο με το κιβώτιο Dyna-VT της Massey Ferguson με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση, στο στάνταρ εξοπλισμό. Χρησιμοποιεί τον τελευταίο κινητήρα 6.6 L AGCO Power που αποδίδει 190 hp. Το Engine Power Management (EPM), παρέχει ωφέλιμη αύξηση ισχύος 30hp για να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του δυναμολήπτη (PTO) και τις υδραυλικές ανάγκες, ενώ για μεταφορές, το MF 7719 S φτάνει τα 220 hp σε τέτοιες συνθήκες.

 

Όπως και τα υπόλοιπα νέα τρακτέρ MF 7700 S, διατίθεται κατόπιν παραγγελίας με ελαστικά 20.8 R42 διαμέτρου έως 1,95m, για βελτιωμένη πρόσφυση με χαμηλή πίεση εδάφους. Η εξαιρετική σχέση ισχύος / βάρους και το εντυπωσιακό Μικτό Βάρος Οχήματος (Gross Vehicle Weight) 14t επιτρέπει την αύξηση του ωφέλιμου φορτίου προς όφελος της απόδοσης με εμπρός και πίσω συνδυασμούς παρελκόμενων.

 

Έξυπνοι και αποδοτικοί κινητήρες AGCO POWER προδιαγραφών Stage V

 

Όλα τα νέα, μεσαίας ισχύος τρακτέρ MF 7700 S χρησιμοποιούν εξακύλινδρους κινητήρες AGCO POWER, 6,6 λίτρων. Αυτοί παράγουν 5 ίππους παραπάνω από τους προκατόχους τους, σε συνδυασμό με το Engine Power Management (EPM), η πρόσθετη ισχύς είναι 20hp στα MF 7716 S και MF 7718 S, πολύ ενισχυμένη κατά 30hp στο MF 7719 S.

 

Η Massey Ferguson συνεχίζει να συμμορφώνεται ακόμα και με τους τελευταίους, πολύ απαιτητικούς κανονισμούς εκπομπών ρύπων, Stage V με τεχνολογία χωρίς απαιτήσεις συντήρησης, σχεδιασμένη για όλη τη συνήθη λειτουργική ζωή των τρακτέρ.

 

Καμία εξωτερική αλλαγή δεν είναι ορατή για να μην επηρεάζεται η εξαιρετική ορατότητα των τρακτέρ MF 7700 S. Στην πραγματικότητα, η εξάτμιση είναι πιο λεπτή από του προηγούμενου μοντέλου.

 

Όπως το βραβευμένο σύστημα ‘All in One’, που διατίθεται με τη Σειρά MF 5700 S, αυτή η νέα έκδοση Stage V εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον ίδιο, ενσωματωμένο οξειδωτικό καταλύτη diesel (DOC) και επιλεκτική, καταλυτική αναγωγή (SCR), σε συνδυασμό με έναν καταλύτη αιθάλης (SC), όλα στην ίδια μονάδα. Με την αυτόματη και παθητική αναγέννηση, χωρίς κατανάλωση πρόσθετου καυσίμου, η Massey Ferguson παραμένει η καλύτερη στην κατηγορία στην κατανάλωση καυσίμου.

 

Οικονομικό λειτουργία για χαμηλό κόστος χρήσης

 

Η οικονομία βελτιώνεται περαιτέρω με το διάστημα σέρβις 600 ωρών του κινητήρα και τη νέα υδραυλική ρύθμιση του διακένου των βαλβίδων χωρίς απαιτήσεις συντήρησης, που ρυθμίζει αυτόματα τα καπελότα. Χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, ευκολία συντήρησης και υψηλή απόδοση μειώνουν τα λειτουργικά κόστη, με αποτέλεσμα οι διαχειριστές να επωφελούνται από το χαμηλό συνολικό κόστος χρήσης.

 

Το κιβώτιο ταχυτήτων Dyna-6 semi-powershift, που διατίθεται με τα MF 7716 S και MF 7718 S, διαθέτει τώρα μια νέα λειτουργία Super ECO που επίσης βελτιώνει την οικονομία (διαθέσιμο από τον Ιούνιο του 2019). Αυτό εξοικονομεί καύσιμο διατηρώντας μέγιστη ταχύτητα στο δρόμο 40 km/hr στις 1500 rpm και 50 km/hr στις 1800 rpm, έως 17 % λιγότερο από τον προκάτοχό του.

 

Απόλυτη ξεγνοιασιά

 

Τα νέα MF 7700 S διατίθενται τώρα με πακέτο MF Care στάνταρ, που παρέχει στους πελάτες πλήρη ξεγνοιασιά, καθώς τους ενημερώνει σχετικά με το συνολικό κόστος για ολόκληρο το διάστημα. Στο πλαίσιο ειδικών προσφορών πωλήσεων που προσφέρονται σε ορισμένες αγορές, μπορεί να περιλαμβάνει παράταση εγγύησης έως 5 ετών / 2400 ωρών που συνδυάζεται με ελκυστικά χρηματοδοτικά προγράμματα (οι όροι ισχύουν και διατίθενται σε ορισμένες αγορές και συμμετέχοντες εμπόρους).

 

Έλεγχος μέσω της οθόνης αφής Datatronic 5

 

Η οθόνη Datatronic 5 της Massey Ferguson, που είναι συμβατή με το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο επικοινωνίας ISOBUS, διατίθεται στάνταρ σε όλα τα νέα τρακτέρ Exclusive MF 7700 S και προαιρετικά στην έκδοση Efficient. Με τον ολοκληρωμένο έλεγχο μηχανήματος και παρελκόμενων, οι χειριστές μπορούν να αξιοποιούν στο μέγιστο βαθμό την επένδυσή τους.

 

Η σαφής και συνοπτική οθόνη αφής 9” - εύχρηστη όσο κάποιο tablet ή smartphone - επιτρέπει στους χειριστές ταχεία και διαισθητική πρόσβαση και αλλαγή των ρυθμίσεων: Απαιτούνται 3 ενέργειες για τη ρύθμιση μιας παραμέτρου.

 

Η συμβατότητα της οθόνης με το πρωτόκολλο ISOBUS συνδυάζεται τέλεια με το Multipad joystick που είναι επίσης συμβατό.

 

Ο χειριστής μπορεί να ορίζει για κάθε διακόπτη του εργονομικού επιλογέα μία λειτουργία του συνδεδεμένου παρελκόμενου, προσφέροντας άνεση και απόδοση.

 

Η οθόνη Datatronic 5 διαχειρίζεται ολοκληρωμένες λύσεις Precision Farming, όπως αυτόματο έλεγχο διεύθυνσης MF Auto Guide από τη Massey Ferguson. Με το ‘Go Mode’, επιτρέπει στους χειριστές γρήγορα και εύκολα να δημιουργούν γραμμές καθοδήγησης αλλά και να αποθηκεύουν παρελκόμενα.

 

Εκτός από τον αυτόματο έλεγχο διεύθυνσης MF Auto Guide, οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέγουν άλλες ειδικά προσαρμοσμένες λύσεις από το MF Technology Portfolio, όπως MF Section Control™.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις