Οι πωλήσεις της Deere διατηρούνται καλύτερα από το αναμενόμενο

Οι μετοχές της Deere & Co. αυξήθηκαν αφού ο κορυφαίος κατασκευαστής τρακτέρ ξεπέρασε τις πανδημικές αναταραχές καλύτερα από το αναμενόμενο και εξέπληξε τους αναλυτές αποκαθιστώντας την καθοδήγηση για τα κέρδη.

Ενώ οι πωλήσεις και τα κέρδη μειώθηκαν κατά τους τρεις μήνες έως τον Απρίλιο, η πτώση ήταν λιγότερο σοβαρή από ό, τι οι αναλυτές εκτιμάται ότι η γεωργία - που κρίθηκε απαραίτητη στην εποχή του lockdown - αποδεικνύεται πιο ανθεκτική από πολλές άλλες βιομηχανίες.

Το χαμηλότερο κόστος βοήθησε στην υπεράσπιση των περιθωρίων σε ένα τέταρτο, που είναι συχνά το ισχυρότερο της Deere, καθώς οι αγρότες αγοράζουν εξοπλισμό φύτευσης για την καλλιεργητική περίοδο. Παρόλο που οι διακοπές της αλυσίδας εφοδιασμού βαρύνουν τους πελάτες της και η εμπορική συμφωνία της Κίνας είναι μια άγρια κάρτα, η Deere ανέφερε καλύτερες τιμές για τα προϊόντα της έως το τρίμηνο.

Η εταιρεία, η οποία έπεσε σε ετήσια καθοδήγηση τον Μάρτιο καθώς μείωσε τις δραστηριότητές της εν μέσω αβεβαιότητας του ιού, έκλεισε μια τάση της βιομηχανίας παρέχοντας μια νέα πρόβλεψη - από 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια έως 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με τη μέση εκτίμηση 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό θα ήταν μια απότομη πτώση από πριν από ένα χρόνο, αλλά η απόφαση για την αποκατάσταση της καθοδήγησης είναι θετική και μπορεί να αποδειχθεί συντηρητική δεδομένης της σταθερής περιόδου, δήλωσε ο Chris Ciolino, αναλυτής του Bloomberg Intelligence. Τα αποτελέσματα έδειξαν «πραγματικά απλή εκτέλεση από πλευράς κόστους και καλύτερες τιμές».

Οι μετοχές αυξήθηκαν κατά 1% στις 9:43 π.μ. στη Νέα Υόρκη πριν από μια κλήση κερδών στις 10 π.μ.

Ο κύκλος των αγροτών που αντικαθιστούν τη γήρανση των γεωργικών μηχανημάτων θα επιμείνει σε βραχυπρόθεσμες προκλήσεις όπως ο εμπορικός πόλεμος, οι δύσκολες συνθήκες ανάπτυξης και το οικονομικό κλείσιμο, σύμφωνα με τον αναλυτή του Edward Jones, Matt Arnold.

Υπάρχουν ακόμη ζητήματα αλυσίδας εφοδιασμού, αν και δεν αρκούν για να εκτροχιάσουν τις πωλήσεις και τις δραστηριότητες. Η ανταπόκριση στη ζήτηση των πελατών «ήταν μια πρόκληση» λόγω «εμποδίων», δήλωσε η εταιρεία σε δήλωση, σημειώνοντας ότι οι αβεβαιότητες της πανδημίας θα μπορούσαν να βλάψουν τα αποτελέσματα και την οικονομική θέση της στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις