Παρουσιάστηκε το πρώτο αυτόνομο τρακτέρ

Μια νεοφυής εταιρεία στην Καλιφόρνια παρουσίασε το πρώτο αυτόνομο και 100% ηλεκτροκίνητο τρακτέρ στον κόσμο. Όπως υποστηρίζει το όχημα αυτό θα βοηθήσει τους αγρότες να αυξήσουν τα κέρδη τους ενώ ταυτόχρονα θα μολύνουν λιγότερο την ατμόσφαιρα.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Monarch Tractor υποστηρίζει ότι το τρακτέρ μπορεί να προγραμματίζεται για να οργώνει, να θερίζει και να μαζεύει την σοδειά. Το όχημα μπορεί να λειτουργεί μια φόρτιση για διάστημα δέκα ωρών. Αν και δεν χρειάζεται να έχει οδηγό διαθέτει σύστημα επικοινωνίας με τον κάτοχο του ο οποίος θα δέχεται ειδοποιήσεις όπου και αν βρίσκεται και θα μπορεί από εκεί να αποκτά τον έλεγχο του οχήματος και να το σταματάει.

Το τρακτέρ διαθέτει αισθητήρες που εντοπίζουν την παρουσία ανθρώπων και ζώων και διαθέτει συστήματα αποφυγής συγκρούσεων ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να πέσει πάνω σε ζώα που κινούνται ή βοσκούν στην περιοχή που κινείται καθώς και σε άλλους αγρότες ή εργάτες.

Επιπλέον το τρακτέρ θα συλλέγει μια σειρά από δεδομένα για το χωράφι και θα ενημερώνει τον αγρότη. Θα μπορεί να καταγράφει την κατάσταση της καλλιέργειας, αν τα φυτά είναι σε καλή κατάσταση, αν τα συστήματα ποτίσματος λειτουργούν σωστά κ.α. Σύμφωνα με την εταιρεία ένα πετρελαιοκίνητο τρακτέρ εκπέμπει στην ατμόσφαιρα ετησίως κατά μέσο όρο 53 τόνους διοξειδίου του άνθρακα για να δείξει το κέρδος που θα έχει για το περιβάλλον η χρήση του τρακτέρ της.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις