Το συνεργείο Φορτηγών - Λεωφορείων Volvo του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη στον τελικό του Παγκόσμιου Τεχνικού Διαγωνισμού VISTA 2022
Το συνεργείο Φορτηγών - Λεωφορείων Volvo του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη στον τελικό του Παγκόσμιου Τεχνικού ΔιαγωνισμούVISTA 2022

Οι μηχανικοί του συνεργείου Volvo Φορτηγών & Λεωφορείων του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού VOLVOVISTA 2022, ανάμεσα σε 231 ομάδες που συμμετείχαν στην ημιτελική φάση του θεσμού.

Μετά από αυτή τη μεγάλη επιτυχία η ελληνική ομάδα που αποτελείται από τους: Σκίζας Άγγελος, Άνθης Αλέξανδρος, Καριώρης Αντώνιος, Βακαλόπουλος Κωνσταντίνος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 43 καλύτερες ομάδες του κόσμου που θα διαγωνισθούν στον μεγάλο τελικό ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας 5-10 Σεπτεμβρίου 2022.

Στο Vista 2021-2022 συμμετείχαν 4.300 ομάδες από 109 χώρες σε όλο των κόσμο! Κάθε ομάδα αποτελούμενη από 2 – 4 συμμετέχοντες έλαβε μέρος σε δύο γύρους θεωρητικών ερωτήσεων και ενδιάμεσων αποστολών. Οι ομάδες με τις καλύτερες επιδόσεις προκρίθηκαν στον Ημιτελικό, ο οποίος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε μέσω Ψηφιακής Διαδικασίας. Από αυτόν τον ψηφιακό ημιτελικό, 43 ομάδες προκριθηκαν στον Παγκόσμιο Τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Γκέτεμποργκ, την έδρα της VolvoTrucks από 5-10 Σεπτεμβρίου.

Η δημιουργία του VISTA

Το VISTAξεκίνησε το 1957, αρχικά ως διαγωνισμός για τους τεχνικούς της Volvo στη Σουηδία. Ωστόσο, τα επόμενα 20 χρόνια, το VISTA επεκτάθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και μέχρι το 1977 είχε φτάσει σε όλες τις ηπείρους, προσελκύοντας εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της Volvo από όλο τον κόσμο. Σήμερα είναι ένα παγκόσμιο γεγονός που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και ο μεγαλύτερος διαγωνισμός για το προσωπικό του aftermarket σε όλο τον κόσμο.

Από την αρχή, το VISTA είχε ως στόχο την ομαδική εργασία και την ανάπτυξη ικανοτήτων, την εξέλιξη και βελτίωση της τεχνογνωσίας των εργαζομένων και την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πελατών VolvoTrucks μετά την πώληση-aftermarket.

Το VISTA (VolvoInternationalServiceTrainingAward)–  παγκόσμιο πρωτάθλημα των VolvoTrucks και VolvoBuses για το προσωπικό τεχνικής εξυπηρέτησης και συνεργείων είναι ένας διαγωνισμός που απευθύνεται στους εργαζόμενους του after-sales στο παγκόσμιο δίκτυο τεχνικής υποστήριξης της VolvoTrucks και VolvoBuses. Στόχος του διαγωνισμού είναι να βοηθήσει τους εργαζόμενους να αναπτύξουν και να βελτιώσουν γνώσεις, ικανότητες και προσόντα ώστε να δουλέψουν σε επίπεδο ομάδας. Το VISTA δεν είναι απλά ένας διαγωνισμός, αλλά πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο εκπαιδευτικό γεγονός, μία απολαυστική άσκηση δημιουργίας ομαδικού πνεύματος.

 

Η ανάδειξη του παγκόσμιου πρωταθλητή

Το 2007, το VISTA αποφάσισε να διοργανώσει έναν παγκόσμιο τελικό με τις καλύτερες ομάδες να διαγωνίζονται για να γίνουν παγκόσμιοι πρωταθλητές. Ο ανταγωνισμός ήταν πάντα σκληρός, αλλά η ευκαιρία να κερδίσουν τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή έδωσε το έναυσμα σε αρκετούς διαγωνιζόμενους να ανεβάσουν “στροφές”.

Χτίζοντας ομάδες σε όλο τον κόσμο

Ωστόσο, ενώ τοVISTA είναι ένας διαγωνισμός, ο κύριος στόχος είναι να προάγει την ομαδική εργασία, να οικοδομήσει το ομαδικό πνεύμα και την υπερηφάνεια και να ενθαρρύνει την αυτοβελτίωση και την ανάπτυξη ικανοτήτων. Από την αρχή, λειτούργησε ως ένας εξαιρετικός τρόπος για το προσωπικό της αγοράς aftermarketγια να εμπλουτίσει τις γνώσεις του και να βελτιστοποιήσει την ποιότητα των εργασιών που προσφέρει στους πελάτες Volvo.

Το VISTA έχει βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών φορτηγών και λεωφορείων Volvo,αφού χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εκπαιδεύονται για να γίνουν καλύτεροι σε αυτό που κάνουν καθημερινά ώστε να τους προσφέρουν στους πελάτες μοναδική εμπειρία εξυπηρέτησης.

 

Περισσότερο από έναν διαγωνισμό

ΤοVISTA είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένας διαγωνισμός, είναι μια γιορτή της ομαδικής εργασίας, της ποικιλομορφίας και του ταλέντου κι αυτό είναι που κάνει τοVISTA μοναδικό.Είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης ικανοτήτων που ενισχύει τις γνώσεις και βελτιώνει τις ικανότητες των εργαζομένων στο δίκτυο τεχνικής υποστήριξης. Ενθαρρύνει τις ομάδες να μάθουν νέες δεξιότητες, να μοιραστούν εμπειρίες και να αναπτυχθούν ως ομάδα.

Στον τελικό έφτασαν μόνο οι καλύτεροι, ανάμεσά τους και η ελληνική αποστολή! Θα δείξουν στον κόσμο τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους στην έδρα της Volvo, στη Σουηδία τον Σεπτέμβριο 2022!

Καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα!

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις