Εκτοξεύονται οι παραδόσεις από την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Nio

Μέχρι πρόσφατα, οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έκαναν του Ευρωπαίους να χαμογελούν.Όμως, οι καιροί αλλάζουν και οι Κινέζοι έχουν στοιχηματίσει στην ασφάλεια και την υψηλή τεχνολογία. Τώρα πρόκειται να κατακτήσουν παραδοσιακές αγορές, στις οποίες εξακολουθούν να κυριαρχούν Ευρωπαίοι ή καθιερωμένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων από την Ιαπωνία ή τη Νότια Κορέα. Ανάμεσά τους είναι η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων NioInc, όπως περιγράφεται στην ανάλυση τηςProfitLevel.

Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων NioInc. ανέφερε ότι οι παραδόσεις τον Νοέμβριο του 2022 αυξήθηκαν σε μηνιαίο σύνολο ρεκόρ, ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων με έδρα την Κίνα με μεγάλη διαφορά. Η εταιρεία ανέφερε ότι παρέδωσε 14.178 ηλεκτρικά οχήματα τον Νοέμβριο, ποσοστό που αντιστοιχεί σε πάνω από 30% αύξηση σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Οι παραδόσεις περιελάμβαναν περισσότερα από 8.000 SUV, περισσότερα από 6 000 σεντάν, τα οποία αποτελούνταν από 3.207 μοντέλα ET7 και 2.968 ET5. Η Nio με έδρα τη Σαγκάη δήλωσε ότι έχει παραδώσει συνολικά 273.741 ηλεκτρικά οχήματα έως τις 30 Νοεμβρίου και σχεδιάζει να επιταχύνει την παραγωγή και τις παραδόσεις τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Marketwatch.com.

Και προφανώς τα αποτελέσματα του Νοεμβρίου ήταν εκείνα που «ξύπνησαν» τους επενδυτές. Οι μετοχές της εταιρείας αυτοκινήτων NioInc. έχουν εκτιναχθεί περισσότερο από 30% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από τα τέλη Νοεμβρίου, από περίπου 10 δολάρια σε περισσότερα από 13 δολάρια*. Την ίδια στιγμή, έως τώρα φέτος, η αγοραία αξία του κινεζικού κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει μειωθεί κατά περίπου 60%.

Απόδοση της μετοχής NIOInc. τα τελευταία 5 χρόνια. Πηγή: tradingview.com

Όμως, πριν από περίπου έναν μήνα, τα δεδομένα άρχισαν να αλλάζουν και από τις αρχές Νοεμβρίου οι μετοχές έχουν ήδη ενισχυθεί κατά 12,5%*. Φαίνεται λοιπόν ότι η μετοχή της Nio έφτασε στον πάτο γύρω στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το portalNasdaq.com, η βαθμολογία ABR (μέση σύσταση μεσιτείας) είναι 1,45, όπου το 1 σημαίνει «ισχυρή αγορά», ενώ το 5 αντιπροσωπεύει μια σύσταση για «ισχυρή πώληση». Δέκα χρηματιστηριακές εταιρείες έδωσαν τη βαθμολογία της μετοχής. Επτά από αυτές συνέστησαν «ισχυρή αγορά» των μετοχών της Nio, ενώ οι υπόλοιποι τρεις υπέβαλαν σύσταση «αγοράς». Είναι παρόμοια σύνθεση συστάσεων όπως πριν από ένανκαι δύο μήνες[1].

Από την άλλη πλευρά, οι ειδικοί του Nasdaq.com επισημαίνουν ότι η σύσταση των αναλυτών της WallStreet μπορεί να επηρεαστεί από μια προσπάθεια δημιουργίας θετικού κλίματος σχετικά με την εν λόγω μετοχή. Σύμφωνα με το ZacksRank, το οποίο είναι το εργαλείο ανάλυσης των ειδικών του Nasdaq, συνίσταται προσοχή κατά την απόφαση αγορώνμετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας Nio*.

«Η αυξανόμενη απαισιοδοξία των αναλυτών σχετικά με τις προοπτικές κερδών της εταιρείας, όπως υποδεικνύεται από την ισχυρή συμφωνία μεταξύ τους για την αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το EPS χαμηλότερα, θα μπορούσε να είναι ένας νόμιμος λόγος για την πτώση της μετοχής στο εγγύς μέλλον», λένε οι ειδικοί του Nasdaq.com*.

Ανάλυση από την ProfitLevel

Το ProfitLevel είναι ένα καταχωρημένο εμπορικό σήμα της BCMBeginCapitalMarketsCYLtd, μιας Κυπριακής Εταιρείας Επενδύσεων (CIF) που εποπτεύεται και ελέγχεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC).

Αποποίηση ευθύνης: Το περιεχόμενο αυτού του υλικού αποτελεί επικοινωνία μάρκετινγκ και δεν θα πρέπει να θεωρείται ως οποιουδήποτε είδους επενδυτική συμβουλή ή/και επενδυτική έρευνα ή/και πρόσκληση για οποιεσδήποτε συναλλαγές.Αυτό το υλικό ετοιμάστηκε μόνο για ενημερωτικούς/εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν συνεπάγεται υποχρέωση διενέργειας επενδυτικών συναλλαγών ούτε εγγυάται ή προβλέπει μελλοντικές επιδόσεις. Η BCM Begin Capital Markets Cy Ltd και τα σχετικά πρόσωπα της, συμπεριλαμβανομένων συνδεδεμένων θυγατρικών, αντιπροσώπων, διευθυντών ή υπαλλήλων δεν εγγυώνται την ακρίβεια, την εγκυρότητα, την επικαιρότητα ή την πληρότητα οποιωνδήποτε πληροφοριών/δεδομένων που παρέχονται από τρίτα μέρη και δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από επένδυση που έγινε με βάση τις εν λόγω πληροφορίες/δεδομένα.Οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές.

Προειδοποίηση κινδύνου: Τα CFD είναι πολύπλοκα μέσα και συνοδεύονται από υψηλό κίνδυνο ταχείας απώλειας χρημάτων λόγω μόχλευσης. Το 87,06% των λογαριασμών ιδιωτών επενδυτών χάνουν χρήματα όταν διαπραγματεύονται CFD με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε εάν καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFD και εάν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.

Οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές. Οι μελλοντικές δηλώσεις βασίζονται σε υποθέσεις και τρέχουσες προσδοκίες, οι οποίες μπορεί να είναι ανακριβείς, ή στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να έχει αλλάξει. Τέτοιες δηλώσεις δεν αποτελούν εγγυήσεις μελλοντικής απόδοσης. Περιλαμβάνουν κινδύνους και άλλες αβεβαιότητες που είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ουσιωδώς από αυτά που εκφράζονται ή υπονοούνται από οποιεσδήποτε μελλοντικές δηλώσεις.

 

 

[1]https://www.nasdaq.com/market-activity/stocks/nio

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις