AUDI: "Πλησιάζουμε στη μεγαλύτερη προϊοντική εξέλιξη στην ιστορία μας"
Markus Duesmann, Chairman of the Board of Management (left), and Jürgen Rittersberger, Member of the Board of Management Finance, Legal Affairs and IT_

Στην ετήσια συνέντευξη Τύπου της AUDIAG ο CEOMarkusDuesmann και ο CFOJürgenRittersberger αναφέρθηκαν σε τρέχοντα θέματα. Παράλληλα με τα βασικά οικονομικά στοιχεία για το έτος 2022, τα δύο κορυφαία στελέχη επικεντρώθηκαν στις στρατηγικές αποφάσεις, στην προβολή της ολιστικής βιωσιμότητας και στην επερχόμενη νέα εποχή για τα μοντέλα. Οι βασικές δηλώσεις με μια ματιά:

 

Σχετικά με το έτος 2022 και τα ετήσια οικονομικά στοιχεία...

MarkusDuesmann: "Ακόμα και εδώ στη Γερμανία, αισθανόμαστε τις επιπτώσεις του ρωσικού επιθετικού πολέμου κατά της Ουκρανίας άμεσα - κυρίως λόγω των ενεργειακών ελλείψεων, των δυσχερειών στον εφοδιασμό και της δύσκολης γεωπολιτικής κατάστασης. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το ασταθές περιβάλλον, μπορούμε να είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για όσα πετύχαμε πέρυσι. Το αποτέλεσμα αυτό απαιτούσε πολλή σκληρή δουλειά και στενή συνεργασία".

 

JürgenRittersberger: "Ανταποκριθήκαμε στις προκλήσεις του 2022 με συνέπεια, λαμβάνοντας ενεργά αντίμετρα. Αυτοί οι παράγοντες και η αφοσίωση ολόκληρης της ομάδας μας, κατέστησαν δυνατή την ανακοίνωση ισχυρών οικονομικών επιδόσεων".

 

JürgenRittersberger: "Τα λειτουργικά μας κέρδη ανήλθαν στο νούμερο ρεκόρ, των 7,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η λειτουργική μας απόδοση επί των πωλήσεων ήταν ισχυρή και έφτασε το12,2%. Όλα αυτά δείχνουν ότι αντιμετωπίσαμε επιτυχώς την ταραχώδη χρονιά του 2022 και αξιοποιήσαμε με συνέπεια τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν. Το ίδιο ισχύει και για την ισχυρή καθαρή ταμειακή ροή μας, οι οποία έφτασε στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία της εταιρείας μας".

 

JürgenRittersberger: "Το 2022 ήταν μια εντυπωσιακή απόδειξη του πόσο δυνατό και κερδοφόρο είναι πραγματικά το σύνολο των μαρκών μας Audi, Bentley, Lamborghini και Ducati".

 

Σχετικά με το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και τα επερχόμενα μοντέλα…

MarkusDuesmann: "Οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων αυξήθηκαν κατά 44% σε ετήσια βάση. Η υψηλή ζήτηση για τα μοντέλα AudiQ4 e-tron, Audie-tronGT1 καιAudie-tron επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση".

 

MarkusDuesmann: "Βρισκόμαστε στην απαρχή της μεγαλύτερης προϊοντικής εξέλιξης στην ιστορία μας. Μέχρι το 2025, θα έχουμε λανσάρει περίπου 20 νέα μοντέλα, εκ των οποίων περισσότερα από 10 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Έχουμε ορίσει τη πορεία μας για  100%  ηλεκτροκίνηση. Μέχρι το 2027, επιδιώκουμε να προσφέρουμε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα σε κάθε βασική κατηγορία. Πρόσφατα αποφασίσαμε να λανσάρουμε και ένα επιπλέον ηλεκτρικό εισαγωγικό μοντέλο κάτω από το AudiQ4 e-tron".

 

MarkusDuesmann: "Η επερχόμενη σειρά μοντέλων AudiQ6 e-tron είναι η πρώτη που βασίζεται στη νέα PremiumPlatformElectric. Έτσι, η ηλεκτροκίνηση  έρχεται για πρώτη φορά από το Ingolstadt".

 

Για την ολιστική βιωσιμότητα...

MarkusDuesmann: "Για να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε σε βιώσιμη θέση σε ένα τόσο μεταβαλλόμενο περιβάλλον, προσαρμόζουμε και την οργανωτική μας δομή. Με την ενοποίηση βασικών θεμάτων όπως τα κριτήρια ESG[Περιβαλλοντικά (Environmental), Κοινωνικά (Social) και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Governance)], τη ψηφιοποίηση και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα να υπάγονται πλέον στον έλεγχο του CEO, τους προσδίδουμε ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα."

 

MarkusDuesmann: "Έχουμε πλήρη επίγνωση της ευθύνης μας όσον αφορά τη διαχείριση των πόρων. Γι' αυτό και η κυκλική οικονομία παίζει σημαντικό ρόλο για εμάς. Στο μέλλον, θα ανακυκλώνουμε δευτερογενή υλικά από οχήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους και θα τα επαναφέρουμε στην παραγωγή των αυτοκινήτων μας. Στο πλαίσιο του πιλοτικού μας έργου MaterialLoop, συνεργαζόμαστε με προμηθευτές, εταιρείες ανακύκλωσης και ακαδημαϊκούς εταίρους για την αναβάθμιση της εξειδίκευσής μας σε αυτόν τον τομέα".

 

JürgenRittersberger: "Στην Audi, τα κριτήριαESG υπερβαίνουν το προϊόν. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο περιλαμβάνει όχι μόνο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον αλλά και κοινωνική ευθύνη. Μετράμε τις επιδόσεις μας από έναν ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης βάσει αυστηρών κριτηρίων".

 

Σχετικά με τις προοπτικές για το 2023...

JürgenRittersberger: "Έχουμε θέσει και πάλι φιλόδοξους ετήσιους στόχους για το 2023, ακόμη και αν οι γενικές συνθήκες παραμείνουν δύσκολες".

 

MarkusDuesmann: "Η ζήτηση για την ηλεκτροκίνηση παραμένει υψηλή. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2023, οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μας παγκοσμίως, αυξήθηκαν κατά σχεδόν 40% σε σύγκριση με τους ίδιους μήνες το 2022. Ο Φεβρουάριος σηματοδότησε επίσης το λανσάρισμα του Q8 e-tron στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Έχουμε περίπου 20.000 προπαραγγελίες, επιβεβαιώνοντας ότι η ζήτηση για βιώσιμη ηλεκτροκίνηση βρίσκεται σε πλήρη άνθηση".

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις