Έτσι μπορεί να γίνει δωρεάν η διαγραφή αυτοκίνητων που καταστράφηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα

Προθεσμία έξι μηνών για τη διαγραφή από το Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, χωρίς την προσκόμιση πιστοποιητικού καταστροφής του οχήματος από σύστημα εναλλακτικής και χωρίς την καταβολή οποιουδήποτε τέλους διαγραφής, έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που υπέστησαν καταστροφές από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν αρχής γενομένης από την 4η ως την 11η Σεπτεμβρίου 2023 στη χώρα.

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που αποσκοπεί στην επείγουσα ανάγκη για την αντιμετώπιση των συνεπειών των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την χώρα από την 4η ως την 11η Σεπτεμβρίου 2023.

Αφορά:

α) Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Σποράδων

β) Δήμο Λαρισαίων, Φαρσάλων, Τεμπών, Κιλελέρ και Αγιάς της Π.Ε. Λάρισας,

γ) Δήμοι Λαμιέων, Στυλίδας, Δομοκού και Δημοτική Ενότητα Ελάτειας του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας της Π.Ε. Φθιώτιδας,

δ) Δήμος Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας, Δημοτικές Ενότητες Ιστιαίας, Αιδηψού, Αρτεμισίου, και Ωρεών του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, Δημοτική Κοινότητα Αλμυροποτάμου της Δημοτικής Ενότητας Στυραίων του Δήμου Καρύστου της Π.Ε. Εύβοιας,

ε) Δήμος Σαρωνικού της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και Δήμος Αίγινας και Δήμος Τροιζήνας - Μεθάνων της Π.Ε. Νήσων,

στ) Δήμος Ερμιονίδας και Δημοτικές Κοινότητες Νέας Επιδαύρου, Αρχαίας Επιδαύρου και Δήμαινας του Δήμου Επιδαύρου της Π.Ε. Αργολίδας,

ζ) Δήμος Μακρακώμης της Π.Ε. Φθιώτιδας,

η) Δήμος Τυρνάβου της Π.Ε. Λάρισας και Δημοτική Κοινότητα Μεγάλου Ελευθεροχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Ποταμιάς, Δημοτική Κοινότητα Βερδικούσιας της Δημοτικής Ενότητας Βερδικούσιας, Δημοτική Κοινότητα Κρανέας της Δημοτικής Ενότητας Αντιχασίων, Δημοτικές Κοινοτήτες Καρυάς, Κρυόβρυσης, Συκαμινέας της Δημοτικής Ενότητας Καρυάς του Δήμου Ελασσόνας της Π.Ε. Λάρισας.

Δείτε ΕΔΩ την εγκύκλιο 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις