Αποκάλυψη: το διαστημικό εσωτερικό του Audi e-tron

Τo νέο Audi e-tron έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες μία πρωτόγνωρη εμπειρία, που δεν θα έχουν βιώσει ποτέ σε αυτοκίνητο στο παρελθόν. Η εμπειρία αυτή, υπερκαλύπτοντας όλα τα συνηθισμένα κριτήρια για ένα αυτοκίνητο, επεκτείνεται και στον τομέα της ακουστικής και οπτικής απόλαυσης. Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Audi προσφέρει ένα κορυφαίο επίπεδο ηρεμίας που, με τη σειρά του, διαμορφώνει το τέλειο σκηνικό για το Bang & Olufsen 3D Premium Sound System. Παράλληλα, παρέχει μια νέα ψηφιακή εμπειρία στον τρόπο οδήγησης. Χαρακτηριστικά, είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με εικονικούς εξωτερικούς καθρέφτες.

Η Audi επέλεξε εσκεμμένα το Royal Danish Playhouse της Κοπεγχάγης, για να παρουσιάσει για πρώτη φορά το εσωτερικό του πρωτότυπου Audi e-tron. Με το αυτοκίνητο ακόμα τυλιγμένο στο ειδικό καμουφλάζ που από την αρχή συνδέθηκε με το e-tron, η Audi αποκάλυψε μία πρώτη εικόνα του εσωτερικού του σχεδιασμού. Οι πρώτες εικόνες προϊδεάζουν για μία κυβιστική γλώσσα σχεδιασμού και εικονικούς εξωτερικούς καθρέφτες.

Για να αντιληφθεί κάποιος την αίσθηση στο εσωτερικό του e-tron, πρέπει να φανταστεί μία σκηνή που ξεδιπλώνεται μπροστά στον οδηγό. Η σκηνή αυτή αποτελεί ένα μεγάλο τόξο, το περιτύλιγμα. Περιβάλλει το εκτεταμένο ταμπλό οργάνων με έντονες οριζόντιες γραμμές οι οποίες στρογγυλεύουν κοντά στις πόρτες. Η κομψή οθόνη οργάνων μοιάζει να αιωρείται ελεύθερη στο χώρο, όπως και οι οθόνες των προαιρετικών εικονικών εξωτερικών καθρεφτών. Αυτοί οι καθρέφτες θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στην έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου Audi e-tron, ανεβάζοντας την ψηφιοποίηση του εσωτερικού του αυτοκινήτου σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Οι εικονικοί εξωτερικοί καθρέφτες όχι μόνο παρέχουν μια νέα τεχνολογική εμπειρία, αλλά και πολλά πρακτικά οφέλη όσον αφορά την άνεση και την ασφάλεια. Η επίπεδη βάση τους ενσωματώνει μια μικρή φωτογραφική μηχανή της οποίας η εικόνα επεξεργασμένη ψηφιακά εμφανίζεται σε υψηλής αντίθεσης οθόνες OLED 7 ιντσών, που βρίσκονται στο εσωτερικό. Ο οδηγός μπορεί να εισάγει διαφορετικές ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας τη λειτουργία οθόνης αφής. Τόσο η ανάλυση όσο και το σημείο εστίασης της εικόνας είναι ρυθμίσιμα, παρέχοντας το απαιτούμενο οπτικό πεδίο, ενώ ο οδηγός μπορεί να κάνει zoom σε οποιοδήποτε σημείο της εικόνας και να επιλέξει από τρεις προβολές στο σύστημα MMI για διαφορετικές καταστάσεις - για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο, στροφή και στάθμευση.

Όσον αφορά στην ηχητική εμπειρία, το καινοτόμο ηλεκτρικό SUV μεταφέρει οδηγό και επιβάτες σε μία αίθουσα συναυλιών, τυλίγοντάς τους με τον 3D ήχο του Bang & Olufsen Premium Sound System. Ένα σύστημα που αναπαράγει τη μουσική ακριβώς όπως καταγράφηκε, χάρη σε 16 ηχεία και ενισχυτή που παρέχει ισχύ έως και 705 watts.

Ένα άλλο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό στο εσωτερικό είναι η κεντρική κονσόλα η οποία μοιάζει να στηρίζεται σε ανοιχτά πλευρικά τοιχώματα. Σε κορυφαίες στιγμές έμπνευσης, οι σχεδιαστές της Audi δημιούργησαν ένα αέρινο περιβάλλον ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό, δίνοντας μία εντελώς νέα αίσθηση ελέγχου αυτοκινήτου.

Σε κάθε επίπεδο εξοπλισμού, στο εσωτερικό του πρωτοτύπου Audi e-tron συνδυάζονται κορυφαίας ποιότητας υλικά, σε μοναδικές αποχρώσεις και φινιρίσματα. Είτε εκλεπτυσμένο δέρμα Valcona είτε σκούρο βουρτσισμένο αλουμίνιο για μια σπορ εμφάνιση, το ηλεκτρικό SUV πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας από την άποψη της δεξιοτεχνίας και της επιλογής των υλικών. Η ραφή στα καθίσματα δημιουργεί ένα μοτίβο που θυμίζει πίνακες ηλεκτρικών κυκλωμάτων. Προαιρετικά, οι αντιπαραβαλλόμενες ραφές και οι πορτοκαλί αρμοί που διατρέχουν το εσωτερικό ξεχωρίζουν έντονα – δείγμα έμπνευσης από το ηλεκτρικό δίκτυο υψηλής τάσης. Ο προαιρετικός φωτισμός περιβάλλοντος τονίζει τις επιφάνειες απαλά και αναδεικνύει με ακρίβεια τις βασικές γραμμές του εσωτερικού. Το σήμα e-tron στο ταμπλό επίσης διαθέτει οπίσθιο φωτισμό.

Με το μακρύ μεταξόνιο των 2.928 χιλιοστών, το πρωτότυπο Audi e-tron έχει άφθονους χώρους για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους. Οι διαθέσιμοι χώροι για το κεφάλι και τα γόνατα των επιβατών είναι κορυφαίοι στην κατηγορία, λόγω και της απουσίας της πίσω κεντρικής σήραγγας.

Με το συνδυασμό της ηλεκτρικής κίνησης και ενός άνετου, εκλεπτυσμένου εσωτερικού χώρου, το πρωτότυπο Audi e-tron δημιουργεί μια νέα αίσθηση κίνησης στο δρόμο. Ειδικά όταν οδηγείται στην πόλη, δημιουργεί μια σχεδόν τέλεια αίσθηση ηρεμίας. Οι μόνοι ήχοι προέρχονται από τα ελαστικά του και τον απαλό, σχεδόν ανεπαίσθητο ήχο των ηλεκτροκινητήρων. Η ακουστική εμπειρία, οι ήχοι των διακοπτών και των χειριστηρίων, παραδοσιακά ένα από τα δυνατά σημεία κάθε μοντέλου Audi, έχει ανέβει σε ανώτατο επίπεδο.

Το πρωτότυπο Audi e-tron προσφέρει εξαιρετική άνεση και σε μεγάλα ταξείδια. Η ειδική ηχομόνωση αφήνει κάθε ανεπιθύμητο ήχο, ακόμα και αυτόν που παράγει η ροή του αέρα για ταχύτητα μεγαλύτερη των 85 χλμ./ώρα, εκτός καμπίνας επιβατών, προσφέροντας μία πρωτοφανή για αυτοκίνητο ηρεμία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις