Η Dunlop λανσάρει το ολοκαίνουργιο ελαστικό Geomax MX53

Η Dunlop παρουσίασε το Geomax MX53, αντικαθιστώντας έτσι το motocross ελαστικό της για σκληρό έδαφος, το MX52. Το MX53 θα προσφέρει στους οδηγούς κορυφαία απόδοση σε μια ευρύτερη γκάμα τερέν από ότι ο προκάτοχός του. Στο ευρύ χαρτοφυλάκιο Geomax της Dunlop, το ελαστικό τοποθετείται μεταξύ του MX71 για πολύ σκληρό έδαφος και του εξαιρετικά ευέλικτου MX33.

 

Προϊστορία στην επικράτηση αγώνων

 

Αυτή η χρονιά ήταν μια εξαιρετικά επιτυχημένη σεζόν για τους αναβάτες με ελαστικά Dunlop Geomax. Ο Cooper Webb (KTM) κέρδισε τον τίτλο AMA Supercross, σε ένα πρωτάθλημα όπου κάθε νικητής αγώνα μέσα στο 2019 επέλεξε Dunlop. Επίσης, στη Βόρεια Αμερική, ο Eli Tomac (Kawasaki) σημείωσε την ίδια επιτυχία στο πρωτάθλημα Pro Motocross. Στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα FIM MXGP, οι αναβάτες της Dunlop έχουν κερδίσει πέντε από τους τελευταίους εννέα αγώνες,  με τους αναβάτες της KTM, Max Anstie και Glenn Coldenhoff να δείχνουν σε τρομερή φόρμα στους τελευταίους αγώνες της σεζόν. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, η Courtney Duncan κυριάρχησε με την Kawasaki της, με την Amandine Verstappen να κερδίζει επίσης το Ολλανδικό GP με την Yamaha.

 

«Αυτή η ευρεία γκάμα επιτυχιών δείχνει πως η σειρά Dunlop Geomax μπορεί να συνδυαστεί με ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών μηχανών. Είμαστε υπερήφανοι που πολλές από αυτές τις επιτυχίες ήταν με το στάνταρντ Geomax MX33 που είναι διαθέσιμο στα καταστήματα και αυτή είναι μια παράδοση που στοχεύουμε να συνεχιστεί στα σιρκουί με πολύ σκληρό έδαφος και με το MX53. Τα ελαστικά MX53 ρυθμίστηκαν και δοκιμάστηκαν σε αυτές τις «μάχες» ανώτατου επιπέδου κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών περιόδων του 2018 και 2019», δήλωσε ο Luca Davide Andreoni, Marketing Manager, της Dunlop Motorcycle Europe.

 

Το Dunlop Geomax MX53 διαθέτει μια σειρά από νέες τεχνολογίες με στόχο την απόδοση που θα φέρει νίκες σε ένα ευρύ φάσμα τερέν.

 

Αυξημένη απορρόφηση κραδασμών & ελαφρύτερο βάρος: Ολοκαίνουργια κατασκευή

 

Η κατασκευή του περιβλήματος ελαστικών περιλαμβάνει την τεχνολογία Advanced Apex Design της Dunlop. Αυτή η τεχνολογία, που ήταν ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του MX33, προσφέρει εξαιρετική απορρόφηση κραδασμών, ομοιόμορφη ακαμψία στο πλευρικό τοίχωμα και μια ομαλότερη ανάβαση με πιο σταθερή αίσθηση. Αυτά τα επιτυγχάνει σε μεγάλο βαθμό χωρίς να προσθέτει επιπλέον βάρος.

 

Πρόσφυση, ανθεκτικότητα και εμπιστοσύνη: Επαναστατικός σχεδιασμός πέλματος

 

Οι δοκιμές της Dunlop έδειξαν ότι το MX53 βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από το MX52 σε απόδοση σε σκληρό έδαφος, αλλά εμφάνισε μεγαλύτερα οφέλη και σε ενδιάμεσες επιφάνειες. Αυτό οφείλεται εν μέρει στον ολοκαίνουριο σχεδιασμό του πέλματος. Στο εμπρόσθιο ελαστικό, ένα σχέδιο με σχήμα πετάλου παρέχει βελτιωμένο φρενάρισμα καθώς τα τακούνια που μοιάζουν με «γαμψά νύχια» εισχωρούν σε σκληρότερο έδαφος. Τα τακούνια είναι 1 χιλ. υψηλότερα από ότι στον προκάτοχό του. Υπό κανονικές συνθήκες, αυτό θα επηρέαζε τη σταθερότητα, αλλά η Dunlop έχει προσθέσει σταθεροποιητικές μπάρες μεταξύ των τακουνιών για να παρέχει σταθερή απόδοση και να βελτιώνει την ανθεκτικότητα.

 

Το πίσω ελαστικό έχει διακριτικά κλιμακωτά ζευγαρωτά τακούνια. Αυτό παρέχει πρόσφυση και βελτιωμένη επιτάχυνση - ζωτικής σημασίας για τη νίκη! Η απόσταση μεταξύ των τακουνιών έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να εξασφαλίζεται η πρόσφυση σε μαλακότερο έδαφος, διατηρώντας παράλληλα την απόδοση στις πιο συμπαγείς, σκληρές επιφάνειες. Ο Luca Davide Andreoni συμπλήρωσε:  «Αυτός ο στόχος για πιο ευέλικτη απόδοση αποτελεί σταθερά την κεντρική ιδέα του MX53. Γνωρίζουμε ότι οι συνθήκες μπορούν να αλλάξουν από γύρο σε γύρο και ακόμη και από στροφή σε στροφή, γι 'αυτό βασιστήκαμε στη φιλοσοφία του νικηφόρου MX33, παρέχοντας ένα ευρύ πεδίο κορυφαίας απόδοσης».

 

Για ενισχυμένη εμπιστοσύνη των αναβατών σε όλες τις γωνίες κλίσης, η πατενταρισμένη τεχνολογία τακουνιών προοδευτικής δράσης της Dunlop (PCBT, Progressive Cornering Block Technology) επιτρέπει σε κάθε τακούνι να κάμπτεται. Αυτή η κίνηση ενεργοποιεί περισσότερες αγκαθωτές ακμές σε βαρύ φορτίο στροφών.

 

Νέα σύνθεση – Δύναμη και Αντοχή

 

Η δουλειά της Dunlop στο να αυξήσει την ευελιξία του MX53 σήμαινε επιπλέον τη χρήση ενός εντελώς διαφορετικού μείγματος σε σχέση με αυτή που αναπτύχθηκε το MX52. Το αναβαθμισμένο μείγμα της σύνθεσης περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό σωματιδίων μοριακού πολυμερούς, έχοντας ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη δύναμη, που συνεπάγεται και μεγαλύτερη αντοχή μέσω της αύξησης την αντίστασης σε ενδεχόμενο σκίσιμο του ελαστικού.

 

Σειρά ελαστικών Geomax: Πιο πλήρης από ποτέ

 

«Μπορούμε να είμαστε πραγματικά περήφανοι, για όλη τη δουλειά και την από κοινού μας ανάπτυξη με τις νικηφόρες ομάδες και τους αναβάτες από όλο τον κόσμο, που δημιουργήσαμε ένα τόσο εκπληκτικό προϊόν και μια εξίσου εκπληκτική σειρά προϊόντων. Ο απώτερος στόχος μας είναι να προσφέρουμε τα καλύτερα ελαστικά για τους αναβάτες που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμάς για το motocross και τη συνεχή μας αναζήτηση για βελτίωση. Με την προσθήκη του MX53, η σειρά μας Geomax είναι τώρα πιο πλήρης από ποτέ» πρόσθεσε ο Luca.

 

Το Dunlop Geomax MX53 διατίθεται σε 6 διαστάσεις μπροστινού ελαστικού και 11 διαστάσεις οπίσθιου ελαστικού.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις