Οι πρώτες plug-in υβριδικές Bentley Bentayga Hybrid σε πελάτες

Οι πρώτες Bentley Bentayga Hybrid παραδόθηκαν σε πελάτες, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο για την κορυφαία υπερ-πολυτελή μάρκα. Στο πλαίσιο εορτασμού της εκατονταετηρίδας της Bentley, η ανατρεπτική Bentayga Hybrid αποτελεί το πρώτο βήμα για το ταξίδι της βρετανικής εταιρείας στα επόμενα 100 χρόνια και ένα ενεργειακά βιώσιμο μέλλον.

Η Bentley εστιάζει στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης και στα πλάνα της περιλαμβάνεται μία υβριδική ή ηλεκτρική έκδοση για κάθε μοντέλο της έως το 2023, με την πρώτη πλήρως ηλεκτρική Bentley να αναμένεται έως το 2025.

Η χειροποίητη Bentayga Hybrid από το Crewe της Αγγλίας, εξωτερικά ξεχωρίζει από μια κομψή και διαχρονική σχεδίαση ενώ στο εσωτερικό η επιτομή του σύγχρονου βρετανικού design συνδυάζεται με άπειρες επιλογές εξατομίκευσης. Παράλληλα, πιστή στην παράδοση της εταιρείας για κορυφαία πολυτέλεια, η Bentayga Hybrid είναι το μοναδικό plug-in υβριδικό μοντέλο στον κόσμο με 64 διαθέσιμα χρώματα για παραγγελία.

Το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της Bentley προσφέρει μία συναρπαστική εμπειρία από δύο διαφορετικούς κόσμους, συνδυάζοντας έναν ισχυρό νέο V6 turbo βενζινοκινητήρα 3,0 λίτρων με έναν εξελιγμένο ηλεκτροκινητήρα που χαρίζει άμεση ανταπόκριση. Με μέγιστη ισχύ 94 kW και ροπή στρέψης 400 Nm, ο ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει την τάχιστη και αθόρυβη επιτάχυνση από στάση, ενώ παράλληλα εξαλείφει την όποια υστέρηση του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα. Το αποτέλεσμα είναι μια ασύλληπτη εμπειρία οδήγησης με διαθέσιμα συνδυαστικά 700 Nm ροπής, με τελική ταχύτητα 254 χλμ./ ώρα και 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα.

Η πιο πρόσφατη έκδοση του συναρπαστικού SUV της Bentley διαθέτει τρεις υβριδικές λειτουργίες κίνησης. Στην λειτουργία EV Drive, την κίνηση αναλαμβάνει μόνο ο ηλεκτροκινητήρας που τροφοδοτείται με ενέργεια από την μπαταρία. Στην λειτουργία Hybrid, το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί πληροφορίες από το σύστημα πλοήγησης για να διαχειριστεί έξυπνα τη ροή ενέργειας από τη μπαταρία και το βενζινοκινητήρα για βέλτιστη απόδοση και αυτονομία. Στη λειτουργία Hold η χρήση του βενζινοκινητήρα και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι ισορροπημένη ώστε να διατηρηθεί η ηλεκτρική αυτονομία για μεταγενέστερη χρήση – π.χ. στην περιορισμένη ζώνη μίας πόλης. Σε όλες τις λειτουργίες, υπάρχει ανάκτηση ενέργειας στην μπαταρία κατά την πέδηση.

Με συνολική αυτονομία 747 χιλιομέτρων και με 39 (WLTP) ή 51 χιλιόμετρα (NEDC) αμιγούς ηλεκτροκίνησης, με μία μόνο φόρτιση (πλήρης επαναφόρτιση σε μόλις 2,5 ώρες), η υβριδική Bentley προσθέτει μια νέα διάσταση στην υπάρχουσα γκάμα της μάρκας. Η εκπομπή CO2 είναι 79 γρμ./χλμ. (μέση συνδυασμένη WLTP) και η κατανάλωση μόλις 3,5 λίτρα/100 χιλιόμετρα.

Η νέα εποχή της Bentley για ένα ενεργειακά βιώσιμο μέλλον έχει ξεκινήσει. Στην περιοχή γύρω από την έδρα της μάρκας, στο Crewe, έχουν ήδη υλοποιηθεί αναβαθμίσεις υποδομής που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την προσθήκη περισσότερων από 50 σημείων φόρτισης. Παράλληλα, στο εργοστάσιο παραγωγής της Bentley όλη η ηλεκτρική ενέργεια με την οποία κατασκευάζεται κάθε αυτοκίνητο είναι πιστοποιημένα «πράσινη» ή προέρχεται από ηλιακά πάνελ.

 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις