MazdaMX-5: Περισσότερες επιλογές, πλουσιότερο επίπεδο εξοπλισμού

Το MazdaMX-5, το best-sellingroadster στον κόσμο, αναβαθμίζει τα επίπεδα εξοπλισμού του για να προσφέρει περισσότερες επιλογές στους λάτρεις των 4 τροχών.

Έχει πολλαπλές φορές βραβευτεί ως το απόλυτο ‘FuntoDrive’ όχημα και θεωρείται η επιλογή των οδηγών που αναζητούν την ανόθευτη οδηγική απόλαυση. Το ανανεωμένο MazdaMX-5 2023 προσφέρει νέες χρωματικές επιλογές καθώς και αναβαθμίσεις εξοπλισμού σε όλες τις εκδόσεις.

Ένα νέο εξωτερικό χρώμα, το ZirconSand, προστίθεται στην παλέτα των 7 χρωματικών αποχρώσεων που προσφέρεται το MazdaMX-5. Aνάλογα με την έκδοση επιλογής το SoftTop μοντέλο προσφέρεται σε τρεις αποχρώσεις: μαύρη, καφέ ή μπλε.

Οι βασικές προσφερόμενες εκδόσεις είναι τρεις: η Prime-Line, ηExclusive-Line και η κορυφαία έκδοσηHomura. ΟιExclusive-Line και Homuraεκτός από τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης i-Activsenseπροσφέρονται και με το προαιρετικό πακέτο εξοπλισμούDriverAssistance που περιλαμβάνει:

  • Προειδοποίηση απόσπασης προσοχής οδηγού (Driver AttentionAlert / DAA)
  • Εμπρός σύστημα υποβοήθησης πέδησης στην πόλη SCBS που περιλαμβάνει το αυτόνομο φρενάρισμα κινδύνου (Autonomous Emergency Braking / AEB)
  • Αναγνώριση πινακίδων οδικής σήμανσης (TSR)
  • Έξυπνο πίσω σύστημα υποβοήθησης πέδησης στην πόλη (SCBS)
  • Προσαρμοζόμενα LED φώτα (ALH)

Το κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμούHomura εμπλουτίζεται με πολλά σπορ χαρακτηριστικά, όπως καθίσματα Recaro και μαύρα καλύμματα καθρεπτών. Η έκδοση Homura με κινητήρα Skyactiv-G 2.0 184PS είναι επιπλέον εξοπλισμένη με σύστημα πέδησης Brembo, αμορτισέρBilstein και σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου BBS. Η έκδοσηHomura με κινητήρα Skyactiv-G 1.5 132 PSπεριλαμβάνει ζάντες από κράμα RAYS.

Δύο νέες ειδικές εκδόσεις με μοναδικούς χρωματικούς συνδυασμούς προστίθενται στο μοντέλου του 2023, ηKazari και ηKizuna.

Kazariστα Ιαπωνικά σημαίνει διακόσμηση και η συγκεκριμένη έκδοση προσφέρει μία διαφορετική και καλαίσθητη επιλογή. Διαθέσιμη με δερμάτινη επένδυση TerracottaNappa και καφέ οροφή SoftTop απογειώνει την κομψότητα του θρυλικού Mazdaroadster.

Kizunaστα Ιαπωνικά σημαίνει δεσμός, σύνδεση και η συγκεκριμένη έκδοση προσφέρει μία αυθεντική, προσωποποιημένη και ρετρό επιλογή σε roadster. Διαθέσιμη με λευκές δερμάτινες επενδύσεις Nappaστο εσωτερικό και με μπλε οροφή στην έκδοση SoftTop. Και οι δύο ειδικές εκδόσεις  είναι εξοπλισμένες με το πακέτο DriverAssistance.

Το MazdaMX-5 προσφέρεται με κινητήρες Skyactiv-G 1.5 132 PSκαι Skyactiv-G 2.0 184 PS σε μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Με την αναβάθμιση του 2023, ο κινητήρας Skyactiv-G 2.0 184 PS  είναι πλέον διαθέσιμος στην Ελλάδα και με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αποκλειστικά για τις ειδικές εκδόσεις Kizuna&Kazari.Όπως όλα τα μοντέλα της MAZDA, έτσι και το MX-5 προσφέρεται με 6 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

 

Η λατρεία του εμβληματικού Mazda MX-5 συνεχίζεται μέχρι και σήμερα μετά από περισσότερες από τρεις δεκαετίες και 1,1 εκατομμύρια πωλήσεις. Το πολυαγαπημένο πισωκίνητοroadster, που ανάμεσα στις άλλες διακρίσεις έχει κερδίσει και το βραβείο World Car Design of the Year, εξελίχθηκε με την πάροδο των ετών αλλά παρέμεινε πάντα πιστό στη βασική αξία της μάρκας, τηJinbaIttai που θέτει τον οδηγό και το αυτοκίνητο σε τέλεια αρμονία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις