Γερμανία: Στη μάχη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι οι παγκόσμιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής δεν αρκούν και ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί η μάχη τα επόμενα χρόνια, χαρακτηρίζοντάς την όπως και την πανδημία του κορωνοϊού μεγάλη απειλή.

Στη διάρκεια της καλοκαιρινής της συνέντευξης Τύπου, η ίδια εκτίμησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προσαρμόσει τους κλιματικούς στόχους που έχει θέσει για το 2030 και πρόσθεσε ότι επιθυμεί την επιβολή φόρου στον άνθρακα που χρησιμοποιείται στους τομείς των μεταφορών και τη βιομηχανία.

Τον επόμενο μήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει νέο στόχο για μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 50% ή 55% έως το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, έναντι του υφιστάμενου στόχου του 40%.

Η Γερμανία, που έχει την προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο, επιθυμεί να επιτευχθεί συμφωνία για το θέμα μεταξύ των κρατών μελών έως το τέλος του έτους, όμως οι πιέσεις για αυστηρότερους στόχους έχει προκαλέσει την αντίδραση κάποιων χωρών στην ανατολή Ευρώπη οι οποίες ανησυχούν για το οικονομικό κόστος των μέτρων.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Γερμανίας, της ευρωπαϊκής χώρας που εκλύει το μεγαλύτερο ποσοστό αερίων του θερμοκηπίου, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι αν και η χώρα θα πετύχει τον στόχο που είχε θέσει για το 2020, δεν θα το είχε καταφέρει αν η οικονομία δεν είχε σταματήσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις