Υδρογόνο: Αγορά 11 τρισ. δολαρίων

Μετά από δεκαετίες άκυρων εκκινήσεων, η τεχνολογία υδρογόνου είναι έτοιμη να ... απογειωθεί ως αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους παραγωγής, των τεχνολογικών εξελίξεων και της παγκόσμιας ώθησης προς μια βιώσιμη ανάπτυξη, όπως αναφέρει η Bank of America.  Η τράπεζα εκτιμά ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας υδρογόνου θα αποφέρει άμεσα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα - ή 4 τρισεκατομμύρια δολάρια εάν συνυπολογιστούν έσοδα από συναφή προϊόντα, όπως οχήματα κυψελών καυσίμου. Υπολογίζεται έτσι ότι η συνολική δυναμική της αγοράς να φτάσει τα 11 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2050.

«Το υδρογόνο… θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τις ενεργειακές μας ανάγκες, να τροφοδοτήσει τα αυτοκίνητά μας, να θερμαίνει τα σπίτια μας και να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε η εταιρεία σε πρόσφατο σημείωμα προς τους πελάτες. «Πιστεύουμε ότι φτάνουμε στο σημείο αξιοποίησης του στοιχείου που αποτελεί το 90% του σύμπαντος, αποτελεσματικά και οικονομικά».

Η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν έχει αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένου του ότι το υδρογόνο είναι ακριβό στην παραγωγή, καθώς πρέπει να παραχθεί χρησιμοποιώντας άλλη πηγή ενέργειας, ενώ θεωρείται και λιγότερο ενεργειακά αποδοτικό σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα.

Η Bank of America συνέκρινε τον κλάδο με τα smartphones πριν από το 2007 ή το internet pre-dot.com, λέγοντας ότι τώρα είναι η ώρα να το δούμε, «πριν προχωρήσει στο mainstream». Μεταξύ των τομέων που επωφελούνται είναι οι βιομηχανικές, οι υποδομές και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις